Διάβασε τις παρακάτω οδηγίες για να μάθεις πως να κάνεις κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων στη φθηνότερη τιμή, με ασφάλεια και χωρίς εκπλήξεις!


Πως μπορείς να αγοράσεις αεροπορικά εισιτήρια? Κάνε κλικ εδώ!


Συμβουλές για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων



Συμβουλές για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων μέσω ίντερνετ

- Όσο πιο νωρίς κλείσεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια, τόσο πιο φτηνά θα τα βρεις.
Το καλύτερο χρονικό διάστημα είναι περίπου ένα μήνα πριν το ταξίδι. Και εξηγούμε γιατί:
Αν τα κλείσεις πάρα πολύ νωρίς, μεγαλώνει η πιθανότητα να αλλάξουν οι ημερομηνίες που θα ταξιδέψεις, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Έτσι, θα χρεωθείς το κόστος αλλαγής ημερομηνίας/ώρας, που δεν είναι και λίγο, μπορεί να κοστίζει το εισιτήριο 70 ευρώ και το κόστος αλλαγής 50 ευρώ.
Επίσης, μεγαλώνει και η πιθανότητα να ακυρωθεί εντελώς το ταξίδι. Πάντως λεφτά πίσω δε νομίζουμε να σου δώσουν...
Διάβασε για λεπτομέρειες τους όρους χρήσης του εισιτηρίου και της ιστοσελίδας που κάνεις την κράτηση.


- Αρχικά, να ξέρεις πως παιδιά κάτω των 12 ετών δε μπορούν να ταξιδέψουν μόνα τους.

Ενήλικες για τα αεροπορικά ταξίδια θεωρούνται οι κανονικοί ενήλικες άνω των 18 ετών και παιδιά άνω των 12 ετών που έχουν ταυτότητα.
Τα άτομα κάτω των 12 χρονών πρέπει να συνοδεύονται από ένα ενήλικα και δε μπορούν να ταξιδέψουν μόνα τους, ούτε και να κλείσουν εισιτήριο μόνα τους, δηλαδή.

- Η θέση "Economy"  είναι πάντα η πιο οικονομική, όπως άλλωστε λέει και το όνομά της!

- Είναι πολύ καλό να επιλέξεις το "Απευθείας Πτήσεις" όταν ψάχνεις εισιτήρια. Απευθείας πτήσεις σημαίνει ίσως λίγο ακριβότερο εισιτήριο, αλλά και χωρίς καθυστερήσεις.
Για φαντάσου να βρεις εισιτήριο Αθήνα-Ηράκλειο με 30 ευρώ, αλλά να είναι πτήση μέσω Ρόδου και να διαρκεί 3 ώρες, αντί για 50 λεπτά που είναι κανονικά!


- Αν έχεις την ευχέρεια στις ημερομηνίες, μπορείς να επιλέξεις το "+/- 3 ημέρες", που σου επιτρέπει να δεις τιμές και ώρες εισιτηρίων όχι μόνο για την ημερομηνία που επέλεξες, αλλά και πιο πριν και πιο μετά, μπας και βρεις κάνα φθηνότερο εισιτήριο σε άλλο δρομολόγιο.


- Γενικά, όταν ψάχνεις εισιτήρια σε μια ιστοσελίδα, οι φτηνότερες τιμές εισιτηρίων εμφανίζονται πρώτες σε όλη αυτή τη μεγάλη λίστα που βγαίνει.
Όσο πάνε προς τα κάτω τα αποτελέσματα αναζήτησης, τόσο πιο ακριβά είναι τα εισιτήρια.


- Προσοχή στην ώρα που ξεκινάει και που φτάνει η πτήση, μερικές φορές πολύ φτηνά εισιτήρια είναι σε άβολες ώρες, όπως βραδινές.
Αν δεν έχεις σπίτι θα πληρώσεις ξενοδοχείο κι έτσι εν τέλει δε βολεύει το φτηνό εισιτήριο που βρήκες!


- Προσοχή στη διάρκεια της πτήσης. Μια γρήγορη απευθείας πτήση διάρκειας 50 λεπτών είναι σαφώς καλύτερη επιλογή από μια πτήση με ενδιάμεσους σταθμούς, που την καθυστερούν και σε κουράζουν.
Αν μη τι άλλο, μπορεί να σε επιβαρύνουν και με άλλα περιττά έξοδα, όπως φαγητό ή καφέδες κατά την αναμονή!


- Αν είναι πάρα πολλές οι επιλογές πτήσεων και μπερδεύεσαι να αποφασίσεις, θα σε βοηθήσει αν προσαρμόσεις λίγο την αναζήτηση από τη στήλη αναζήτησης της ιστοσελίδας, για παράδειγμα μπορείς να περιορίσεις τις ώρες σε πρωινές μόνο.
 

- Μεγάλη προσοχή στο όνομα του επιβάτη, είναι πολύ σημαντικό να το γράψεις στον υπολογιστή όπως το γράφει η ταυτότητα/διαβατήριο με λατινικούς (αγγλικούς) χαρακτήρες (γράμματα).
Πολλή προσοχή εδώ, γιατί αν κάνεις λάθος η αεροπορική εταιρεία δεν πρόκειται να σου επιτρέψει να αλλάξεις το όνομα του επιβάτη και μπορεί να χάσεις και το εισιτήριό σου στο τέλος.
Αν πάλι πας με εισιτήριο που δε γράφει ακριβώς όπως η ταυτότητα ή το διαβατήριο το όνομά σου, τότε σίγουρα θα έχεις πρόβλημα με τον έλεγχο κατά την επιβίβαση... Άλλο όνομα στο εισιτήριο, άλλο στην ταυτότητα. Χαμένος κόπος!
Για αυτό, προσοχή! Ακριβώς ότι γράφει η ταυτότητα ή το διαβατήριο με κεφαλαία γράμματα. Αν έχεις πάνω από ένα επίθετο ή όνομα, τα συμπληρώνεις χωρίς ενδιάμεσα κενά, κολλητά τις λέξεις.


- Αν ταξιδεύεις συχνά, είναι καλή η κάρτα μιλίων που μαζεύει όντους για δωρεάν ταξίδια. Όταν κάνεις κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων μέσω ίντερνετ, μην ξεχάσεις να τσεκάρεις και νασυμπληρώσεις την κάρτα μιλίων σου να πάρεις τους πόντους.

- Το τηλέφωνό σου και το email σου, είναι υποχρεωτικά. Επίσης, πρέπει να είναι τα πραγματικά και σωστά, γιατί θα σου στείλουν εκεί χρήσιμες πληροφορίες για την κράτηση των εισιτηρίων που πρέπει να εκτυπώσεις.
Αν δεν έχεις email, δες πως μπορείς να φτιάξεις εδώ ένα δωρεάν email.

- Έπειτα, πατάς "Συνέχεια".

- Σε πτήσεις εντός Ελλάδας οικονομικής θέσης, συνήθως κάθε επιβάτης δικαιούται να μεταφέρει δωρεάν μια χειραποσκευή μέσα στην καμπίνα των επιβατών (πάνω στο αεροπλάνο δηλαδή), με μέγιστο βάρος 8 κιλά και διαστάσεις ακριβώς 56εκ. μήκος Χ 45εκ. ύψος Χ 25εκ. πλάτος. Αν η χειραποσκευή σου δεν είναι ακριβώς έτσι, πολύ πιθανό να σε ελέγξουν κατά την επιβίβαση και να σου πουν να πας να πληρώσεις παραπάνω εισιτήριο για τη βαλίτσα, δε θα θεωρηθεί χειραποσκευή αλλά αποσκευή.


- Αν πρόκειται ο επιβάτης να έχει κι άλλες αποσκευές μαζί του, τότε συνήθως χρεώνεται για τις έξτρα αποσκευές, ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και την θέση (πχ Economy) που ταξιδεύει.
Οι βαλίτσες ως αποσκευές χρεώνονται συνήθως, ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και τη θέση της πτήσης. Πιθανό από 15 ευρώ κάθε βαλίτσα για αναχώρηση, και 15 για επιστροφή. Επίσης,πρέπει να έχουν κι αυτές συγκεκριμένο ανώτερο βάρος, πχ 23 κιλά.
Σημειώνουμε πως, αν το κόστος μιας βαλίτσας όταν κάνεις κράτηση του εισιτηρίου σου είναι 15 ευρώ, αν δεν κάνεις κράτηση και την πληρώσεις στο αεροδρόμιο μπορεί να πληρώσεις και 20 ή 25 ευρώ για το ίδο πράγμα. Επομένως, αν είσαι σίγουρος πως θα χρειαστείς βαλίτσα, πλήρωσέ την όταν πληρώνεις και το εισιτήριο. Όσο πιο νωρίς, τόσο πιο φτηνά.
Για λεπτομέρειες σχετικά με τις χρεώσεις έξτρα αποσκευών, επειδή διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρία, μπορείς να ψάξεις στην ιστοσελίδα για κουμπί "Πληροφορίες Αποσκευών". Αν δε βρεις τέτοιο λινκ, επικοινώνησε με την ιστοσελίδα.

- Για οποιαδήποτε απορία έχεις και δεν είσαι σίγουρος μπορείς να τους τηλεφωνήσεις εκεί στην ιστοσελίδα που ψάχνεις εισιτήρια και να ρωτήσεις άμεσα ότι σε απασχολεί!
Επίσης, μπορείς να ρωτήσεις στο chat, ένα μικρό παραθυράκι στην κάτω μεριά δεξιά της ιστοσελίδας, που λέει κάτι σαν "Θέλετε βοήθεια? Μιλήστε μαζί μας!". Διαφορετικά,  μπορείς στείλεις email να ρωτήσεις σχετικά.
Μη νομίζεις πως επειδή είναι μέσω ίντερνετ δε δουλεύουν πραγματικοί άνθρωποι από πίσω και δε μπορείς να ρωτήσεις τις απορίες σου!


- Στο πλαίσιο "Ταξιδιωτική Ασφάλεια", προτιμάμε το "Χωρίς ασφάλιση" για να μη χρεωθούμε έξτρα. Αν θες ασφάλιση πτήσης, υπάρχει χρέωση που σε καλύπτει να μην πληρώσεις ακυρωτικό κόστος μόνο σε περίπτωση ασθενείας/θανάτου (μακριά από μας...!) ή για ασφάλεια υγείας, ίσως. Αυτό είναι στην κρίση σου αν το χρειάζεσαι.


- Δεν είναι απαραίτητο να έχεις πιστωτική κάρτα για να αγοράσεις αεροπορικά εισιτήρια μέσω ίντερνετ.
Μπορείς να πληρώσεις και με κάρτα καταθετικού λογαριασμού με την ένδειξη "VISA".


- Αν δεν υπάρχει υπόλοιπο χρήματα στην κάρτα η κράτηση δε θα ολοκληρωθεί., δηλαδή δεν ισχύει.

- Μη φοβάσαι να βαλεις στο ίντερνετ τα στοιχεία της κάρτας σου για να πληρώσεις τα εισιτήρια... είναι απόλυτα ασφαλές και το κάνουν κάθε μέρα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο!

- Η κάρτα έχει ένα κωδικό, συνήθως Ο κωδικός CVV2 βρίσκεται στην πίσω όψη της κάρτας και ξεχωρίζει, γιατί είναι στην τέρμα δεξιά μεριά ενός συνόλου αριθμών που βρίσκονται μέσα σε μια άσπρη συνήθως λεζάντα.
για να βοηθηθείς ακόμη περισσότερο, άσε το ποντίκι πάνω στο κυκλάκι με το θαυμαστικό, ώστε να δεις εικόνα από δείγμα κάρτας και τη θέση του κωδικού CVV2.

- Τσεκάρεις την επιλογή "Αποδέχομαι τους όρους χρήσης....κτλ".

- Έπειτα, πατάς "Συνέχεια".


- Αφού πατήσεις το τελευταίο βήμα που θα κάνει την κράτηση (μετά τα στοιχεία πληρωμής), πάντα περιμένεις λίγο χωρίς να κλείσεις τη σελίδα αυτή στο ίντερνετ, μέχρι να σου βγάλει το μήνυμα πως ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων σου! ποτέ δεν κλείνεις αυτή τη σελίδα πριν δεις το μήνυμα Οκ ή Σφάλμα!
Αν κάτι δεν πάει καλά, αν πχ δεν συμπλήρωσες σωστά τα στοιχεία της κάρτας ή αν δεν έχει χρήματα η κάρτα ή για κάποιο λόγο δε γίνει η πληρωμή, θα σου βγάλει μήνυμα σφάλματος και θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσεις.


- Για να είσαι σίγουρος πως έγινε η κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων, θα λάβεις ίσως SMS αλλά σίγουρα ένα email που θα λέει τους κωδικούς κράτησης των ηλεκτρονικών εισιτηρίων.
Επίσης, έλεγξε και αν έχει γίνει η χρέωση στην κάρτα σου.

- Εκτύπωσε το email (που σου έστειλε η ιστοσελίδα που έκανες αγορά των εισιτηρίων) με τα στοιχεία της κράτησης να το κρατάς κι αυτό μαζί σου στο αεροδρόμιο.

- Να θυμάσαι, τα εισιτήρια είναι ηλεκτρονικά, ένας κωδικός αριθμός μόνο. Δεν θα σου δώσουν κάποιο χαρτονένιο εισιτήριο, αυτό στο δίνουν στο αεροδρόμιο.

- Για να ταξιδέψεις πρέπει να κρατάς ταυτότητα ή διαβατήριο και θα βρουν την κράτησή σου στον έλεγχο του αεροδρομίου. Εκεί, στο Check-in, θα σου εκτυπώσουν το εισιτήριό σου.


- Στο τελευταίο βήμα, εκεί που βάζεις τα στοιχεία πληρωμής,  επιβεβαιώνεις και ελέγχεις ξανά τις ημερομηνίες, ώρες, τιμές πτήσεων ώστε να είσαι σίγουρος και μετά πατάς "Συνέχεια", αλλιώς πάτα "Επιστροφή" για να διορθώσεις.


Αυτά.... βοηθήσαμε? Τώρα που έμαθες τα ...μυστικά... 

Δες οδηγίες βήμα βήμα πως να κλείσεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια μέσω ίντερνετ


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!