Πολλές φορές τυχαίνει να συνδέεις τον εξωτερικό σκληρό δίσκο στη θύρα USB του υπολογιστή σου, αλλά τα Windows να μην τον βλέπουν καθόλου. Δηλαδή, στο παράθυρο "Ο υπολογιστής μου" δεν ανοίγει να δείχνει τον εξωτερικό δίσκο που σύνδεσες.


Πρόβλημα στα Windows: Δεν αναγνωρίζουν τον εξωτερικό δίσκο





Ο υπολογιστής δε βλέπει τον εξωτερικό σκληρό δίσκο

Δηλαδή, ο υπολογιστής δε διαβάζει τον εξωτερικό δίσκο, ανεξάρτητα από τη μάρκα του, είτε είναι WD, είτε Verbatim, είτε Toshiba, Seagate, Intenso, κτλ...
Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο αν δεν αναγνωρίζει τον εξωτερικό δίσκο οποιοσδήποτε υπολογιστής με, πχ Windows XP, Vista, Windows 7 ή Windows 10.

Ας ελπίσουμε να μη χρειάζεται επισκευή του σκληρού δίσκου, γιατί το κόστος είναι πολύ υψηλό, συνήθως, ανάλογα με τη ζημιά.


Αν λοιπόν ο ο εξωτερικός σκληρός δίσκος δεν ανοίγει και δε μπορείς να τον δεις από το "Ο Υπολογιστής μου" , απλά δοκίμασε τα εξής:


Αρχικά, αν έχεις δεύτερο σταθερό υπολογιστή ή λάπτοπ, δοκίμασε να τον συνδέσεις σε άλλο υπολογιστή, αν τον βλέπει εκεί τότε ο σκληρός δίσκος είναι ΟΚ, δε χρειάζεται επισκευή, μην ανησυχείς καθόλου γιατί η λύση είναι απλή!


Στον ίδιο υπολογιστή μπορείς να κάνεις τα εξής:

- Κάνε επανεκκίνηση στον υπολογιστή, αφήνοντάς τον συνδεδεμένο, ώστε να δεις αν βλέπει το δίσκο μετά. Αν τον βλέπει, μπορεί να σου βγάλει το μήνυμα "Βρέθηκε νέα συσκευή" και να ζητήσει όνομα (γράμμα) για το νέο δίσκο που βρήκε.

- Αν έχεις συνδέσει το καλώδιο του εξωτερικού σκληρού δίσκου σε ένα καλώδιο προέκτασης USB, σύνδεσέ τον απευθείας, χωρίς την προέκταση.

- Σύνδεσε το δίσκο σε άλλη θύρα USB στον ίδιο υπολογιστή.

- Σύνδεσέ τον με διαφορετικό καλώδιο στην ίδια θύρα USB.

- Πήγαινε Έναρξη -> Κάνε Δεξί κλικ πάνω στο "Υπολογιστής" κι έπειτα  από το μενού στα αριστερά πάτα "Διαχείριση δίσκων". Αν τον βλέπεις εκεί το δίσκο, μπορείς να του δώσεις γράμμα διαδρομής και να τον δεις στη συνέχεια από το παράθυρο "Ο Υπολογιστής μου".


- Αν κάνεις όλα τα παραπάνω κι ο εξωτερικός σκληρός δίσκος δεν αναγνωρίζεται από τα Windows, απλά δοκίμασε αν ο σκληρός δίσκος αναγνωρίζεται από το BIOS.


Στα υπόψη:
Αν ανάβει το λαμπάκι, πιθανώς να μην υπάρχει θέμα τροφοδοσίας ρεύματος.
Αν καμία θύρα USB δεν αναγνωρίζει τον εξωτερικό δίσκο, ίσως φταίει κάποιο πρόβλημα της τροφοδοσίας ρεύματος στον υπολογιστή, είτε από τις θύρες USB είτε από το κεντρικό τροφοδοτικό. Επίσης, ίσως είναι θέμα ασυμβατότητας USB2 ή USB3.

Αν σου ζητήσει να κάνεις διαμόρφωση του εξωτερικού σκληρού δίσκου, ΜΗΝ κάνεις γιατί η διαμόρφωση είναι μια διαδικασία που σβήνει όλα τα αρχεία που έχεις αποθηκευμένα στο δίσκο σου.

Τέλος, αν ο σκληρός δίσκος έπεσε από κάποιο ύψος κάτω, ή αν χτυπήθηκε με άλλο τρόπο, άκου προσεκτικά αν κάνει τον ήχο "τικ - τακ" όταν τον συνδέσεις στον υπολογιστή. Αν κάνει τέτοιο ήχο, έχει χαλάσει η κεφαλή ανάγνωσης και δυστυχώς... δε φτιάχνει! Χρειάζεται ειδικό εργαστήριο ανάκτησης δεδομένων από σκληρό δίσκο, με ακριβό κόστος, ίσως και πάνω από 500 ευρώ. :-(


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!