Επεξήγηση: Το Joomla με απλά λόγια

Επεξήγηση: Το Joomla με απλά λόγια


 Θα σου πούμε δυο λόγια που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις πράγματα που ένας αρχάριος τα κατανοεί μετά από μερικές εβδομάδες πάλης με το Joomla! 

- Με το Joomla θα φτιάξεις εύκολα μια απλή ιστοσελίδα για την επιχείρησή σου μόνος σου. Απλή και όμορφη, αν έχεις έστω και λίγο αισθητική! Αν θες να φτιάξεις κάτι πολύ όμορφο και πολύπλοκο, είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτείς πολύ μόνος σου και να δώσεις πολύ περισσότερο χρόνο (=χρήμα) από όσο υπολόγιζες αρχικά. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερα να αναθέσεις τη δουλειά σε ένα επαγγελματία web developer, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ως προς την ποιότητα του αποτελέσματος.

 
- Για το πώς φαίνεται η ιστοσελίδα ευθύνεται το πρότυπο (template) που είναι ενεργοποιημένο. Δηλαδή, για τα χρώματα, τη γραμματοσειρά, τις θέσεις που είναι διαθέσιμες. 

- Στη Joomla ιστοσελίδα, όπως σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, είναι απαραίτητο να υπάρχει και ένα μενού πλοήγησης. Το μενού βοηθάει τον επισκέπτη  να βρει αυτό ακριβώς που θέλει. Συνήθως τα μενού είναι στην πάνω μεριά ώστε να φαίνονται καλά με την πρώτη ματιά, ή ακόμη και στην αριστερή μεριά της ιστοσελίδας. Το μενού πλοήγησης πάντα έχει Αρχική σελίδα (αυτή που βλέπει ο επισκέπτης όταν πατήσει www.domain.gr), σελίδα Παρουσίαση της επιχείρησης ή ότι άλλο είναι φτιαγμένη η ιστοσελίδα να παρουσιάζει, και απαραίτητα σελίδα Επικοινωνία, με τα τηλέφωνα και τη διεύθυνση. 
-  Το Joomla έχει την εξής δομή:
Ένα χώρο για το μενού πλοήγησης που πρέπει να εμφανίζεται σε όλες τις υπο-σελίδες, ένα χώρο στο κέντρο που είναι ο χώρος που εμφανίζεται το άρθρο που έχουμε επιλέξει να δούμε, και πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά έχει πολλούς βοηθητικούς χώρους (θέσεις για ενθέματα) που είναι χρήσιμοι για να τοποθετήσουμε κειμενάκια / πληροφορίες / εικόνες ή ότι άλλο θέλουμε. Αυτές οι έξτρα θέσεις δεν είναι απαραίτητες για την ιστοσελίδα όπως το μενού, αν δεν τις χρειάζεσαι μπορείς να τις παραλείψεις.


 
 


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!