Ανάπτυξη Ιστοσελίδων ή Web Development

Ο όρος

"Web Development"

διαφέρει αρκετά από τον όρο "Web Design", παρόλο που συχνά συγχέονται. Το web development αφορά κυρίως τη λειτουργικότητα μιας ιστοσελίδας και υλοποιείται σωστά μόνο από ειδικά εξειδικευμένα άτομα, τους web developers. Το έργο του web developer δεν είναι τόσο εμφανές με μια απλή ματιά στην ιστοσελίδα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση ενός web designer. Μπορούμε να κρίνουμε την λειτουργικότητα μιας ιστοσελίδας μόνο αν περιηγηθούμε σε αυτή και προσέξουμε τις δυνατότητες που μας προσφέρει.

Ένας web developer έχει τις απαραίτητες γνώσεις Προγραμματισμού Διαδικτύου και είναι σε θέση να αναπτύξει ένα σωστά δομημένο ιστότοπο, βάσει των διεθνών προτύπων W3C. Ο web developer χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό γλωσσών προγραμματισμού με σκοπό να δημιουργήσει μια εύχρηστη και λειτουργική ιστοσελίδα. Η ανάπτυξη της ιστοσελίδας σχετίζεται επίσης με θέματα όπως η εναλλαγή εικόνων, η αποστολή μηνυμάτων μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας ή η σύνδεση με κάποια βάση δεδομένων. Βέβαια, για την εμφάνιση της ιστοσελίδας μέσω κάποιου browser, όλες οι λειτουργίες της θα πρέπει να ενσωματώνονται σε σελίδες HTML.

Τέλος, ο web developer είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της λειτουργικότητας της ιστοσελίδας που έχει αναπτύξει και της συμβατότητας με τις πλέον χρησιμοποιούμενες εκδόσεις browsers, έτσι ώστε να είναι δυνατή η προβολή όλων των δυνατοτήτων της ιστοσελίδας στον επισκέπτη της.

 ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ: ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΜΕ JOOMLA!

 

Free Download PDF!

 

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 

Ψάξε εδώ

Ψάξε σε όλο το ίντερνετ...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση

TRANSLATION