Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ PDF

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ DOWNLOAD



ΕΘΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Εθνική Σημαία της Ελλάδος αποτελείται από εννέα ίσου πλάτους οριζόντιες, παράλληλες γραμμές, πέντε κυανές και τέσσερις λευκές, σε διαδοχή, έτσι ώστε η πρώτη και η τελευταία να είναι κυανές. Στο πάνω αριστερό τμήμα σχηματίζεται ένα κυανό τετράγωνο που καταλαμβάνει τις πέντε πρώτες γραμμές, μέσα στο οποίο υπάρχει λευκός σταυρός. Η σημαία αναρτάται πάνω σε λευκό ιστό στη κορυφή του οποίου υπάρχει λευκός σταυρός.

Γιατί η ελληνική σημαία είναι κυανόλευκη; Γιατί έχει εννιά λωρίδες; Πότε καθιερώθηκε ως επίσημη σημαία του ελληνικού κράτους; Όσον αφορά το σκεπτικό της επιλογής των χρωμάτων (λευκού και κυανού), τις σειρές αυτών και τους συμβολισμούς που επιδιώχθηκαν, υπάρχουν ποικίλες απόψεις, οι οποίες ακόμη και σήμερα οδηγούν σε διχογνωμία μεταξύ των ιστορικών.
Διαβάστε λεπτομέρειες για την Ελληνική Σημαία

Οι πολεμικές σημαίες που ισχύουν σήμερα είναι για το ναυτικό η εθνική σημαία, και για το στρατό ξηράς και την πολεμική αεροπορία ο τύπος της ορθογώνιας κυανής με το λευκό σταυρό που εκτείνεται μέχρι τις πλευρές της, χωρίζοντάς την σε τέσσερα ίσα τμήματα. Στο κέντρο του σταυρού, η σημαία του στρατού ξηράς φέρει την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, η δε σημαία της αεροπορίας την εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Δες εδώ Φύλλα Ζωγραφικής  28ης Οκτωβρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 1821 ΚΑΙ Η ΝΕΟΤΕΡΗ ΤΟΥ 1978
Δωρεάν Φύλλα Χειροτεχνίας για εκτύπωση με την Ελληνική Σημαία της Επανάστασης 1821 και τη νεότερη σημαία που καθιερώθηκε το 1978, σε μορφή αρχείου PDF.



ΔΕΣ ΕΔΩ ΕΡΓΑΣΙΕΣ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!