Σε αυτό το pdf αρχείο από την ομάδα του click-me.gr, θα βρεις εύκολες δραστηριότητες που μπορείς να εκτυπώσεις για τα παιδιά (κυρίως Νηπιαγωγείου αλλά και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού), οι οποίες εστιάζουν στα γεγονότα που θυμόμαστε κάθε χρόνο τη Μεγάλη Δευτέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, πριν το Πάσχα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 


Το εκτυπώσιμο αρχείο pdf περιέχει πληροφορίες για το τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Δευτέρα, τη ζωή του Ιωσήφ του γιου του Ιακώβ και το περιστατικό της άκαρπης συκιάς. Περιέχει επίσης και 6 σελίδες με σχετικές  δραστηριότητες Γλώσσας και Αριθμητικής.   


Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΣΧΑ
Με απλά λόγια για παιδιά Νηπιαγωγείου...


Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (Κυριακή Βαΐων βράδυ)

Θυμόμαστε δύο ιστορίες

Τη Μεγάλη Δευτέρα θυμόμαστε δύο γεγονότα, ένα πριν να γεννηθεί ο Ιησούς Χριστός στη γη και ένα από τη ζωή του Χριστού.

α) Η ζωή του Ιωσήφ, γιου του Ιακώβ
Ο Ιακώβ είχε 11 γιους και το μικρότερο γιο τον έλεγαν Ιωσήφ.  Ήταν πολύ καλός και σωστός και ο πατέρας του του έδειχνε συχνά πως τον ξεχώριζε από τα άλλα του παιδιά. Τα αδέρφια του τον ζήλευαν για αυτό. Ειδικά μια μέρα που ο Ιακώβ   χάρισε ένα ακριβό χιτώνα στον γιο του τον Ιωσήφ, τα αδέρφια του τυφλώθηκαν από τη ζήλια.  Τον ζήλεψαν τόσο πολύ που θέλησαν να τον σκοτώσουν. 
Μια μέρα τον έβαλαν σε ένα ξερό πηγάδι για να πεθάνει. Έπειτα, αποφάσισαν να τον πουλήσουν σε εμπόρους ως δούλο.  Μετά, έσφαξαν ένα κατσικάκι και έβαψαν με αίμα το χιτώνα του Ιωσήφ.  Πήγαν στον πατέρα τους, του έδειξαν τα ματωμένα ρούχα και του είπαν πως τον κατασπάραξε ένα θηρίο. Ο πατέρας τους έκλαιγε απαρηγόρητος μόλις πίστεψε πως πέθανε το παιδί του. 
Μετά από πολλά χρόνια, έπειτα από άδικες κατηγορίες ο Ιωσήφ μπήκε στη φυλακή. Έπειτα από λίγο καιρό, καθώς ήταν πολύ άξιος άνθρωπος και με τη βοήθεια του Θεού, κατάφερε να βγει από τη φυλακή και να γίνει σπουδαίος άρχοντας. Και  όταν έφτασαν δύσκολες εποχές στη χώρα κι όλοι οι άνθρωποι πεινούσαν, τα αδέρφια του ήρθαν μπροστά του ζητώντας βοήθεια. Εκείνος όχι μόνο δεν τους κρατούσε κακία, αλλά αντιθέτως τα συγχώρεσε και τους είπε να έρθουν να μείνουν μαζί του.
Η ιστορία αυτή μας διδάσκει να είμαστε πάντα καλοί και να συγχωρούμε αυτούς που μας ζηλεύουν και θέλουν να μας κάνουν κακό.
 
...

Αν ψάχνεις ένα έτοιμο κείμενο με εικόνες στο ίντερνετ, για να εξηγήσεις στο μικρό παιδί τι είναι η Μεγάλη Δευτέρα, που γιορτάζει κάθε χρόνο πριν το Πάσχα η Εκκλησία, αυτό το αρχείο pdf είναι κατάλληλο για χρήση στο σπίτι για τα παιδιά σου αλλά και για χρήση στον παιδικό σταθμό, το Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό.
 

  Δραστηριότητες για τη Μεγάλη Δευτέρα PDF 8 σελίδες



Όλες οι Θρησκευτικές Δραστηριότητες για τη Μεγάλη Εβδομάδα για παιδιά Νηπιαγωγείου (Ελληνική Γλώσσα & Βασικά Μαθηματικά) βρίσκονται σε ένα αρχείο 41 σελίδων, εδώ.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
Εκτύπωσε από εδώ περισσότερα φύλλα εργασιών για τo νηπιαγωγείο:
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 
 


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 
 

"Τα Μυρμηγκοκαμώματα του Μελή" ; Ένα έμμετρο παραμύθι για παιδιά 4+