ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ DOWNLOAD PDF

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το Πάσχα προετοιμάζεται καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Η Μεγάλη Εβδομάδα διαρκεί από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ έως και το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, που γίνεται η Ανάσταση του Χριστού. Ο Χριστός έπαθε πολλά για να σώσει εμάς, αλλά και αναστήθηκε νικώντας τον θάνατο, και αυτό το σπουδαίο γεγονός γιορτάζουμε την Κυριακή του Πάσχα. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Το αρχείο pdf που θα βρείτε εδώ, περιγράφει με απλά λόγια για μικρά παιδιά (και για μεγάλους που κάποτε τα έμαθαν, αλλά τώρα που τους ρωτούν τα παιδιά τα έχουν ξεχάσει...) τα γεγονότα της ζωής του Χριστού που οδήγησαν στα Πάθη και την Ανάσταση. Περιγράφει τις παραβολές που είπε ο Χριστός στους μαθητές Του και όλα όσα ψάλλονται στις εκκλησίες μας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Αν διαβάσετε, λοιπόν, στα παιδιά αυτές τις σελίδες, τα παιδιά θα είναι σε θέση να καταλαβαίνουν περίπου τι λέει ο παπάς και τι ακούνε όταν πάνε στην εκκλησία στους εσπερινούς της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ 

Οι ενότητες που περιέχονται είναι:
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ, Γιορτάζουμε την Ανάσταση του Λαζάρου
Η ανάσταση του Λαζάρου μας διδάσκει πως κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού θα αναστηθούν όλοι οι άνθρωποι.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ
Γιορτάζουμε την Υποδοχή του Χριστού στην Ιερουσαλήμ Την Κυριακή των Βαΐων ο παπάς μας δίνει στην εκκλησία βάγια, συνήθως μικρούς σταυρούς που είναι φτιαγμένοι από κλαδιά φοίνικα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΒΡΑΔΥ (Μ. Δευτέρα πρωί)
Τη Μεγάλη Δευτέρα θυμόμαστε δύο γεγονότα, ένα πριν να γεννηθεί ο Ιησούς Χριστός στη γη και ένα από τη ζωή του Χριστού.
α) Η ζωή του Ιωσήφ, γιου του Ιακώβ
Η ιστορία αυτή δείχνει τι θα πάθαινε ο Χριστός από τους ανθρώπους, χωρίς να τους έχει κάνει κάτι κακό.
β) Το περιστατικό της άκαρπης συκιάς
Μια από τις πιο σπουδαίες υποχρεώσεις μας είναι να τιμούμε τον Θεό αληθινά. Να είμαστε ειλικρινείς και όχι υποκριτές. Οι αληθινές πράξεις μας δείχνουν τι αξίζουμε και όχι τα λόγια μας και αυτά που κάνουμε ίσα - ίσα για να δουν οι άλλοι ότι τα κάναμε.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ (Μ. Τρίτη πρωί)
Θυμόμαστε δύο παραβολές που είπε ο Χριστός
α) Η παραβολή των δέκα παρθένων
Οι άνθρωποι που ζουν σωστά και κάνουν καλές πράξεις, ακόμη και να θέλουν, δεν μπορούν να μοιραστούν αυτό το «λάδι» που έχουν με τους άλλους, που δεν φρόντισαν γι’ αυτό. Ο καθένας πρέπει να φροντίσει για τον εαυτό του.
β) Η παραβολή των ταλάντων
Η παραβολή αυτή μας διδάσκει πως ο Θεός έχει χαρίσει στον καθένα μας σημαντικά υλικά και πνευματικά χαρίσματα στη ζωή. Την ίδια τη ζωή, τη φύση, τους ανθρώπους που αγαπάμε, τα χαρίσματά μας, τα υλικά πράγματα που έχει ο καθένας. Ό,τι έχουμε πρέπει να το εκτιμάμε και να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτό.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΒΡΑΔΥ (Μ. Τετάρτη πρωί)
Θυμόμαστε ένα γεγονός από τη ζωή του Χριστού
Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ
Ο Ιησούς Χριστός ανέβαινε προς τα Ιεροσόλυμα και ένα βράδυ πήγε επίσκεψη για φαγητό στο σπίτι του Σίμωνα. Εκεί ήρθε μια πόρνη γυναίκα που είχε κάνει πολλές αμαρτίες στη ζωή της. Είχε ένα μπουκάλι ακριβό μύρο (άρωμα). Όταν, λοιπόν, ο Χριστός βρισκόταν στο τραπέζι και έτρωγε με τους μαθητές Του, ήρθε η γυναίκα και έκλαιγε, επειδή είχε μετανιώσει για τις αμαρτίες της. Κλαί-γοντας, έριξε μύρο στο κεφάλι και τα πόδια του Χριστού...

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΑΔΥ (Μ. Πέμπτη πρωί)
Θυμόμαστε τέσσερα γεγονότα από τη ζωή του Χριστού
Τη Μεγάλη Πέμπτη θυμόμαστε τέσσερα γεγονότα από τη ζωή του Χριστού: τον Ιερό Νιπτήρα, τον Μυστικό Δείπνο, την Προσευχή του Χριστού και την Προδοσία του Ιούδα.
Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε αυγά με κόκκινο χρώμα, που συμβολίζει το Αίμα του Χριστού.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ (Μ. Παρασκευή πρωί)
Θυμόμαστε τα Πάθη του Χριστού
Τη Μεγάλη Πέμπτη βράδυ θυμόμαστε τι πέρασε ο Χριστός για να σώσει εμάς. Θυμόμαστε την καταδίκη Του από τους Ιουδαίους, την καταδίκη Του από τους Ρωμαίους, τον εξευτελισμό, τα χτυπήματα, τη Σταύρωση και τον θάνατο του Χριστού.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ & ΒΡΑΔΥ (Μ. Σάββατο πρωί)
Θυμόμαστε την Ταφή του Χριστού και την Κάθοδο στον Άδη

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΥΧΤΑ (Κυριακή του Πάσχα πρωί)
Γιορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού
Η Ανάσταση του Χριστού είναι η πιο σημαντική γιορτή του Χριστιανισμού, επειδή ο Χριστός κατάφερε νικήσει τον θάνατο. Εμείς οι χριστιανοί πιστεύουμε πως θάνατος είναι κάτι προσωρινό, σαν τον ύπνο. Γι’ αυτό λέμε τα νεκροταφεία «κοιμητήρια». Εκεί, οι άνθρωποι αναπαύονται και περιμένουν τη δική τους ανάσταση.

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ - Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ PDFΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ PDF


 


Κωδικός πρόσβασης αρχείου: click-me.gr

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ PDF

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ PDF: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΤΑ ΠΑΘΗ, Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΔωρεάν φύλλα παρουσίασης για την Ελληνική Θρησκευτική Εορτή του Πάσχα, σε μορφή αρχείου PDF.

Εκτύπωσε από εδώ μια μεγάλη συλλογή από φύλλα ζωγραφικής και χειροτεχνίας για το Πάσχα


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!