Εκτύπωση ΕΝΦΙΑ

Εκτύπωση ΕΝΦΙΑ από το aade.gr ηλεκτρονικά

  Ακολουθείς αυτά τα απλά βήματα:

1. Πας στη διεύθυνση https://www1.aade.gr/taxisnet/info/protected/home.htm 

2. Μετά δίνεις τα στοιχεία σου (username / password).
Θα χρειαστείς τα στοιχεία πρόσβασης στο site taxisnet της εφορίας.
Για να συνδεθείς πρέπει να έχεις τα στοιχεία σύνδεσης στην ιστοσελίδα της εφορίας taxisnet, αυτά που μπαίνεις και για να κάνεις φορολογική δήλωση. Αν δεν τα έχεις, ρώτα το λογιστή σου να σου δώσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password).
Αν δεν τα έχει ούτε ο λογιστής σου, θυμήσου ποιος σε βοήθησε να κάνεις την φορολογική σου δήλωση, αυτός θα τα έχει! Αν ομως δεν έχεις βγάλει ποτέ κωδικούς για να συνδεθείς στο myaade/taxisnet, τότε μάλλον είσαι ...πρωτάρης και πρέπει να αποκτήσεις τους προσωπικούς σου κωδικούς.
Δες εδώ πώς να κάνεις εγγραφή στο gov.gr με κλειδάριθμο για να μπορείς να κάνεις αιτήσεις σε πολλές υπηρεσίες μέσω ίντερνετ.


3. Στην οθόνη που θα δεις, πατάς στην κάτω μεριά "Οφειλές εκτός ρύθμισης και πληρωμή", όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
Θα δεις και την παρακάτω ενημέρωση:
____________
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Στη σελίδα αυτή εμφανίζονται στοιχεία ανοιχτών ατομικών οφειλών εκτός ρύθμισης όπως είναι καταχωρημένα στο TAXIS. Δεν συμπεριλαμβάνονται ανοιχτές οφειλές που:
α) έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής στο σύνολό τους. Για τις μερικώς ρυθμισμένες οφειλές εμφανίζεται μόνο το ποσό που δεν έχει ρυθμιστεί.
β) προέρχονται από εταιρείες στις οποίες συμμετέχετε με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. Ομόρρυθμο μέλος, Διαχειριστής, Διευθύνων Σύμβουλος κ.λπ.)
γ) έχουν βεβαιωθεί σε άλλο πρόσωπο αλλά ευθύνεστε λόγω σχέσης (π.χ. κληρονόμος, εγγυητής κ.λπ.)
Για πληροφορίες σχετικά με οφειλές συνυποχρέωσης ή και συνυπευθυνότητας καθώς και για τις οφειλές που δεν εμφανίζεται ανάλυση υπολοίπων, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Δ.Ο.Υ.
Για κάθε Ανοιχτή Οφειλή που εμφανίζεται στον πίνακα μπορείς, πατώντας το στρογγυλό πλήκτρο επιλογής στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή»
- να δεις τα στοιχεία των δόσεών της (στο τέλος του πίνακα)
- να εμφανίσεις την Ταυτότητα Οφειλής και να εκτυπώσεις το Σημείωμα για Πληρωμή επιλέγοντας το πλήκτρο «Ταυτότητα Οφειλής».
____________

Πώς να εκτυπώσεις την ταυτότητα οφειλής ΕΝΦΙΑ ή άλλο φόρο


Εκτύπωση ταυτότητα οφειλής ΕΝΦΙΑ
Στην οθόνη που έχεις μπροστά σου, βλέπεις την "Συγκεντρωτική εικόνα ατομικών ανοιχτών οφειλών εκτός ρύθμισης".
Ψάξε στην γραμμή που λέει "ΕΝ.Φ.Ι.Α" την στήλη "Έκδοση ταυτότητας οφειλής" και μόλις την εντοπίσεις πάτα το αντίστοιχο κουμπί "Ταυτότητα".
Αν θέλεις να εκτυπώσεις την ταυτότητα οφειλής και για τον Φόρο Εισοδήματος που προέκυψε από το εκκαθαριστικό σου (Ε1), πάτα και το κουμπί στη γραμμή με την ένδειξη "ΕΙΣΟΔΗΜΑ Φ.Π. & ΕΙΔ. ΕΙΣΦ. Ν. 3986/11 & Τ.Ε.".
Θα ανοίξει σε νέα σελίδα η Ταυτότητα οφειλής, την οποία μπορείς να εκτυπώσεις.
Το ειδοποιητήριο για πληρωμή του ΕΝΦΙΑ εκτυπώνεται από το κουμπί "Εκτύπωση" στην κάτω μεριά ή αν δεν θέλεις να φαίνονται τα ποσά σε ευρώ πατάς "Εκτύπωση χωρίς ποσά".

Πώς εκτυπώνω την ταυτότητα οφειλής ΕΝΦΙΑ

Το αρχείο PDF μπορείς να το αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου και να το εκτυπώσεις ή απλά να κάνεις Αντιγραφή-Επικόλληση τον μοναδικό κωδικό πληρωμής που αρχίζει με το ΑΦΜ σου. Με τον ίδιο κωδικό πληρώνεις κάθε μήνα ηλεκτρονικά τις δόσεις ή και όλο το ποσό.
Δες πώς μπορείς να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους ηλεκτρονικά. Όταν πας στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ για να πληρώσεις, εκεί θα σκανάρουν τοn κωδικό και θα περνάνε την πληρωμή στο λογαριασμό σου.


Για να εκτυπώσεις αναλυτικό εκκαθαριστικό που εξηγεί πως υπολογίστηκε το ποσό του ΕΝΦΙΑ φόρου που θα πληρώσεις, πρέπει να συνδεθείς στο taxisnet εκεί που υποβάλλεις δήλωση Ε9, στο "Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου". Πατάς "Είσοδος στην εφαρμογή" και στην επόμενη οθόνη πάκι "Είσοδος". Έπειτα, επιλέγεις το έτος και από την δεξιά στήλη την επιλογή "Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 20ΧΧ (σε αρχείο .pdf)"
Θα δεις ένα τέτοιο PDF αρχείο που μπορείς να αποθηκεύσεις και να εκτυπώσεις:

Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ


Αν θέλεις να εκτυπώσεις τον ΕΝΦΙΑ για τη γυναίκα ή τα παιδιά σου που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα, δες εδώ οδηγίες.

Πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος ηλεκτρονικά.


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!