(FAQ) Συχνές ερωτήσεις - Όροι χρήσης  του Φόρουμ του Click-me.gr


ΣΥΝΤΟΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Αν δεν είσαι ακόμα μέλος και θέλεις να κάνεις εγγραφή, διάβασε προσεκτικά τους «Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας» και μετά συνέχισε στην εγγραφή. Αν είσαι ήδη μέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι έχεις αποδεχθεί αυτόματα με την εγγραφή σου τους «Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας» και έχεις την υποχρέωση να τους τηρείς.


Κανόνες Λειτουργίας


Εδώ μπορείς να διαβάσεις μερικές οδηγίες για να χρησιμοποιήσεις τις δυνατότητες της σελίδας και τις υποχρεώσεις που έχεις όταν γίνεσαι μέλος του φόρουμ μας. Η σελίδα προσφέρει τις υπηρεσίες της υπό τους κάτωθι όρους χρήσης τους οποίους ο επισκέπτης / μέλος του δικτυακού τόπου καλείται να διαβάσει προσεκτικά.


Οι Όροι Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας μπορούν να τροποποιηθούν / αλλάξουν / διαγραφούν ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση με παράλληλη δημοσίευσή τους στην παρούσα θέση και ισχύουν για όλους τους επισκέπτες όσο και για τα εγγεγραμμένα μέλη.

Οι ακόλουθοι Κανόνες Λειτουργίας θεσπίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο forum. Η εγγραφή και η συμμετοχή σου στο forum σημαίνει την πλήρη αποδοχή των Όρων Χρήσης και Κανόνων Λειτουργίας. Παρακαλούμε έλεγξε τις επιμέρους κατηγορίες του forum για τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας.


Εγγραφή 

Η διαδικασία της εγγραφής είναι απλή, σύντομη και εντελώς δωρεάν. Αφού αποδεχθείς τους Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας, θα πρέπει να συμπληρώσεις μια σύντομη φόρμα, επιλέγοντας ένα όνομα χρήστη (username) και έναν κωδικό πρόσβασης (password). Θα σου ζητηθεί επίσης η προσωπική σου διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail). Το e-mail αυτό θα πρέπει να είναι έγκυρο. Δεν μπορούν να γίνουν πολλαπλές εγγραφές μελών με την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Κάθε μέλος με την εγγραφή του αποδέχεται τους Όρους χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας της κοινότητας αυτής και έχει υποχρέωση να ενημερώνεται για αυτούς τακτικά σε περίπτωση τροποποιήσεων. Όλα τα στοιχεία των μελών που καταγράφονται στη βάση δεδομένων, μπορούν να δοθούν στις αρχές, εάν ζητηθούν.

Κάνε εγγραφή από εδώ.

Συμπεριφορά και Δεοντολογία Χρηστών


1) Πριν ζητήσεις ή ρωτήσεις κάτι ακολούθησε τους παρακάτω απλούς κανόνες:

- Δες τις υπάρχουσες ενότητες (ίσως να υπάρχει αυτό που ζητάς σε κάποιο παλιότερο θέμα (topic).

- Μην "απαιτείς", αλλά ζήτησε ευγενικά αυτό που θέλεις με όσο το δυνατό πιο σαφή τρόπο και φυσικά στην κατάλληλη κατηγορία.

- Αν ανοίξεις νέο θέμα, θυμήσου πως με μια σαφέστερη περιγραφή γλιτώνεις χρόνο και για εσένα και για τους άλλους.
Πχ. Αν δεν ξέρεις τα δικαιολογητικά για το κοινωνικό μέρισμα, μη γράψεις νέο θέμα: "Δεν ξέρω ποια είναι τα δικαιολογητικά για το κοινωνικό μέρισμα".
Γράψε κάτι πιο περιεκτικό και σύντομο, όπως "Δικαιολογητικά για το κοινωνικό μέρισμα".

- Θυμήσου πως οι υπόλοιποι χρήστες του φόρουμ δεν είναι υποχρεωμένοι να σου απαντήσουν, μπορεί να μην υπάρχει απάντηση για το ερώτημά σου ή οι αναγνώστες της ερώτησής σου να μην τη γνωρίζουν.

2) Προσπάθησε να γράφεις στην Ελληνική γλώσσα, καθώς ο αναγνώστης διευκολύνεται στην κατανόηση του γραπτού λόγου.

- Η χρήση των Greeklish αχρηστεύει τη λειτουργία της αναζήτησης στη σελίδα, για αυτό και δεν επιτρέπονται. Τα θέματα που ανοίγεις και οι δημοσιεύσεις σου θα πρέπει να είναι με ελληνικούς χαρακτήρες.

- Αν δε συμμορφωθείς με αυτό τον κανόνα και γράψεις Greeklish, η δημοσίευσή σου θα διορθώνεται (αν έχουμε το χρόνο) ή θα διαγράφεται με την πρώτη ευκαιρία από κάποιο διαχειριστή.


3) Σωστή συμπεριφορά.

- Δεν επιτρέπεται η προσβλητική χρήση του γραπτού λόγου με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε κακόβουλες αναφορές σε άλλα μέλη του φόρουμ.

- Εδώ είμαστε για να μάθουμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, όχι για να τσακωνόμαστε. Αν θέλεις να τσακωθείς να πας σε άλλο φόρουμ!

- Τα κεφαλαία επίσης δεν επιτρέπονται. Όταν θέλεις να τονίσεις κάτι στη δημοσίευσή σου χρησιμοποίησε έντονους (Bold) χαρακτήρες.

4) Ο τίτλος των μηνυμάτων θα πρέπει επίσης να αποτελεί μια σύντομη περιγραφή του περιεχόμενου του, καθώς να είναι όσο το δυνατόν πιο «κατατοπιστικός», έτσι ώστε να μην παραπλανούνται οι αναγνώστες. Όχι να γράφει άλλα ο τίτλος και άλλα από κάτω!

5) Τα μηνύματά θα πρέπει να δημοσιεύονται σε δημόσια συζήτηση η θεματολογία (τίτλος - περιγραφή) των οποίων σχετίζεται με αυτή. Αν διαπιστώσεις ότι ένα θέμα βρίσκεται σε λανθασμένη κατηγορία, παρακαλούμε ενημέρωσε έναν συντονιστή προκειμένου να το μετακινήσει στη σωστή κατηγορία.

6) Μην κάνεις συμπληρωματικό μήνυμα για να αλλάξεις κάποια λεπτομέρεια - μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επιλογή "Επεξεργασία" για να διορθώσεις το μήνυμά σου.

- Επίσης έχεις τη δυνατότητα να ζητήσεις διαγραφή για κάποιο λανθασμένο μήνυμα που δημοσίευσες από τους Συντονιστές.

- Όταν απαντάς σε ένα μήνυμα δεν είναι ανάγκη να κάνεις παράθεση σε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα, παρά μόνο στο σημείο στο οποίο αναφέρεσαι.


7) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εμπορική διαφήμιση / δυσφήμιση οποιασδήποτε μορφής με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.

- Δημοσιεύσεις που θα γράφονται από κάποια μέλη με πονηρό σκοπό διαφήμισης / δυσφήμισης άλλης ιστοσελίδας / προϊόντος / υπηρεσίας θα διαγράφονται.

- Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με διαφήμιση της υπηρεσίας / προϊόντος σου στο click-me.gr, στείλε μας στη φόρμα επικοινωνίας, εδώ.

- Αν πιστεύεις ότι η δημοσίευσή σου που μοιάζει διαφημιστική/δυσφημιστική  πρέπει να εξεταστεί καθώς δεν είναι (π.χ Αν πράγματι εσύ χρησιμοποίησες μια μάρκα προϊόντος και σου άρεσε ή αν ήταν ελαττωματικό) επικοινώνησε μέσω προσωπικού μηνύματος με κάποιον από τους Συντονιστές/Διαχειριστές αν δεις πως διαγράψαμε τη δημοσίευσή σου.

- Το forum του click-me.gr είναι πρωτίστως χώρος ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων. Οι διαφημίσεις επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο συντήρησης του server του click-me.gr. Οποιαδήποτε άλλη εμπορική διαφήμιση πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές και τη συντονιστική ομάδα του Click-me.gr.


8) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η δημοσίευση φωτογραφιών, βίντεο και λοιπών προσωπικών στοιχείων από τρίτους.

9) ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ δημοσιεύσεις ερωτικού και πορνογραφικού υλικού κάθε είδους, σπασμένα προγράμματα, προσωπικά δεδομένα συνανθρώπων μας, θέματα που αφορούν παράνομες ενέργειες, ουσίες κ.α.. ή φωτογραφίες και βίντεο με προσβλητικό περιεχόμενο.

10) Να αποφεύγεις να δίνεις προσωπικά στοιχεία για τη δική σου ασφάλεια. Εάν παρ' όλα αυτά το επιθυμείς και μοιράζεσαι μέσα από το forum του click-me.gr προσωπικές πληροφορίες, όπως διεύθυνση κατοικίας, κινητό τηλέφωνο κ.α, το κάνεις με αποκλειστικά δική σου ευθύνη και ουδεμία ευθύνη έχουν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το click-me.gr.

11) Όποιο μέλος ζητήσει την διαγραφή του, θα διαγράφεται αμέσως αλλά οι δημοσιεύσεις του θα παραμένουν στο forum. Το μόνο που θα διαγράφεται είναι οι προσωπικές του φωτογραφίες και τα βίντεο, αν το θελήσει και το ζητήσει ο/η ίδιος/α.

12) Όταν δημοσιεύεις κάτι που ανήκει σε άλλη ιστοσελίδα, forum ή συγγραφέα, πρώτα να  ελέγχεις στους όρους χρήσης εκείνης της ιστοσελίδας αν επιτρέπεται η αντιγραφή μέρους του περιεχομένου με αναφορά στην πηγή, κι έπειτα να αναφέρεις την πηγή των άρθρων σoυ κάτω από τη δημοσίευσή σου.

- Επίσης σημαντικό είναι και το αντίστροφο. Το υλικό που δημοσιεύουν στο forum τα μέλη (προσωπικές φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα κ.τ.λ.) τους ανήκει και δεν επιτρέπεται να δημοσιευτεί οπουδήποτε αλλού χωρίς την έγκρισή τους.

13) Δεν επιτρέπεται η άσκοπη επανάληψη του ίδιου μηνύματος ή του ιδίου θέματος (spamming).
Αν ρωτήσεις κάτι και δε λαμβάνεις απαντήσεις, αυτό σημαίνει ότι κανείς μέχρι στιγμής δε μπορεί να δώσει κάποια απάντηση στην ερώτησή σου.
Αν αντιληφθούμε τέτοια ενοχλητική συμπεριφορά το μέλος θα διαγράφεται χωρίς προειδοποίηση.

14) Να απαντάς βάσει του τίτλου και του περιεχομένου του θέματος.

- Προσπάθησε να αποφεύγεις τις άστοχες (off topic) παρατηρήσεις και τοποθετήσεις.
Πάντα, όσες σελίδες και αν αριθμεί ένα θέμα, όλες οι από κάτω δημοσιεύσεις του πρέπει να σχετίζονται άμεσα με αυτό που γράφει ο τίτλος.

- Στην περίπτωση που οι χρήστες θα τοποθετούνται εκτός θέματος, μετά από λίγες δημοσιεύσεις θα γίνεται παρατήρηση και αν οι χρήστες δεν συνετιστούν, τότε η συντονιστική ομάδα θα επεμβαίνει όπως κρίνει, κατά περίπτωση, για να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της κατηγορίας.

15) Κράτα το μέγεθος της υπογραφής όσο πιο σύντομο γίνεται και οι φωτογραφίες που ανεβάζεις να έχουν μέγιστο μέγεθος 800x800 pixels η 150kb.
Επιτρεπόμενα αρχεία εικόνας της μορφής jpg, jpeg, png.

16) Ο χρήστης της ιστοσελίδας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη νόμιμη χρήση αυτής. Ο χρήστης απαγορεύεται να αποστέλλει ή εκπέμπει μέσω της ιστοσελίδας παράνομο υλικό. Ως τέτοιο θεωρείται και το υλικό που παραβιάζει δικαιώματα τρίτων (ενδεικτικά αναφέρονται πνευματικής ιδιοκτησίας και δικαιώματα απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων) ή /και είναι ψευδές, απειλητικό, υβριστικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό ή προτρέπει σε ποινικά κολάσιμες πράξεις. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση ή μετάδοση κωδικοποιημένου υλικού.

- Χρήση της ιστοσελίδας για παράνομους σκοπούς συνεπάγεται αστικές και ποινικές ευθύνες. Οι δημιουργοί, διαχειριστές και συντονιστές του Forum του Click-me.gr, ουδεμία ευθύνη φέρουν για υλικό με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, το οποίο προέρχεται από τρίτους και φιλοξενείται στην ιστοσελίδα.

17) Ο χρήστης απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει το υλικό που βρίσκεται στην ιστοσελίδα για εμπορικούς σκοπούς.

- Επιτρέπεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή και αναμετάδοση του υλικού αυτού με οποιοδήποτε τρόπο, τμηματικά, συνολικά ή περιληπτικά για μη εμπορικούς σκοπούς, με τη σαφή αναφορά του Forum του Click-me.gr ως πηγή, συνοδευόμενη με ενεργό link προς τη συγκεκριμένη σελίδα.

18) Απαγορεύεται η παράνομη διακίνηση αρχείων, λογισμικού και συνδέσμων που οδηγούν σε ιστοσελίδες ιδίου ή παρόμοιου περιεχομένου (π.χ torrents).

- Εξαίρεση αποτελούν ιστοσελίδες με νόμιμη χρήση, στις οποίες το περιεχόμενο εξαρτάται από τους χρήστες της και τυχόν παράνομο υλικό δεν έχει προλάβει να αφαιρεθεί από τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας (π.χ. file hosting).

19) Οι διαχειριστές και οι συντονιστές της ιστοσελίδας δεσμεύονται ότι δεν θα δημοσιοποιήσουν για κανέναν λόγο, προσωπικά στοιχεία μελών και επισκεπτών του φόρουμ. Όλα τα στοιχεία που καταγράφονται στη βάση δεδομένων, μπορούν να δοθούν στις αρχές, εάν ζητηθούν.

- Προσωπικά στοιχεία από δημοσιεύσεις θα διαγράφονται, εκτός και εάν το ίδιο το μέλος/επισκέπτης επιθυμεί να εμφανίζονται δημόσια τα προσωπικά στοιχεία στη δημοσίευση/στις δημοσιεύσεις.

- Οι διαχειριστές και συντονιστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για κοινοποίηση προσωπικών στοιχείων από τα μέλη και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας ή από τρίτους.

20) Οι εκπαιδευτικές σημειώσεις που ανεβαίνουν στη σελίδα ανήκουν στους δημιουργούς τους.

21) Αποδεχόμενοι τους Κανόνες Λειτουργίας του Forum του Click-me.gr, αποδέχεσαι και τους επιμέρους κανόνες των σημειώσεων, όσους βρίσκονται σε διάφορες θεματικές ενότητες/δημόσιες συζητήσεις και έχεις υποχρέωση προτού δημοσιεύσεις να ελέγχεις τους κανόνες που αφορούν στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα/δημόσια συζήτηση.

22) Όλα τα παραπάνω ισχύουν τόσο στις δημοσιεύσεις των χρηστών, όσο και στις υπογραφές τους και στα προσωπικά μηνύματα. Τo Forum του Click-me.gr (οι διαχειριστές και οι συντονιστές) δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Το κάθε μήνυμα, υπογραφή και προσωπικό μήνυμα εκφράζει αποκλειστικά και μόνο το δημιουργό του.

- Mη τήρηση όλων των παραπάνω αποτελούν βασικό λόγο επίπληξης και διαγραφής από το forum.

- Οι διαχειριστές και συντονιστές του Forum του Click-me.gr, έχουν κάθε δικαίωμα, εάν το κρίνουν απαραίτητο, να διαγράψουν ή να απαγορεύσουν (ban) την είσοδο (προσωρινά ή μόνιμα) σε μέλη που προσβάλουν και ενοχλούν τα υπόλοιπα μέλη, δεν σέβονται τους κανόνες και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της κοινότητας αυτής.

23) Σε ενοχλούν οι διαφημίσεις που προβάλλονται στο φόρουμ μας; Διάβασε εδώ γιατί έχουμε διαφημίσεις.


Οι «δέκα εντολές» καλής συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο


1. Μην ξεχνάς ότι απευθύνεσαι σε ανθρώπους.
2. Ακολούθησε στο Διαδίκτυο τα πρότυπα συμπεριφοράς που ακολουθείς στην πραγματική σου ζωή.
3. Έχε επίγνωση του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεσαι. Οι κανόνες συμπεριφοράς διαφέρουν από ομάδα σε ομάδα.
4. Σεβάσου το χρόνο και το εύρος διασύνδεσης των άλλων.
5. Πρόσεχε την εικόνα σου στο Διαδίκτυο. Δεν σε βλέπουν, αλλά σε διαβάζουν.
6. Μοιράσου τις εξειδικευμένες γνώσεις σου με τους άλλους.
7. Βοήθησε να διατηρηθεί υπό έλεγχο η επιθετικότητα στο πλαίσιο της ομάδας.
8. Σεβάσου την ιδιωτική ζωή των άλλων.
9. Μην κάνεις κατάχρηση της εξουσίας σου.
10. Μάθε να συγχωρείς τα λάθη των άλλων.


Αυτά! 
Ελπίζουμε να σου φανεί χρήσιμο του φόρουμ μας!
Γράψε κι εσύ τώρα στο forum ότι σε απασχολεί!

 

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 

Ψάξε εδώ

Ψάξε σε όλο το ίντερνετ...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση

TRANSLATION