Πως κάνω αποδοχή μίσθωσης ακινήτου στο taxisnet


Παρόλο που πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων προτιμούν ταυτόχρονα και το παλιό, παραδοσιακό συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης (λόγω του ότι μπορούν να γράψουν επιπλέον όρους για τη χρήση και κατάσταση του ακινήτου), είναι υποχρεωτικό και το ηλεκτρονικό μισθωτήριο.


Το ενοικιαστήριο είναι πολύ σημαντικό αν νοικιάζεις σπίτι, καθώς μπορεί να δικαιούσαι στεγαστικό επίδομα. Στεγαστικό επίδομα δικαιούνται όσοι (συν άλλες προϋποθέσεις) έχουν αποδεχτεί το ηλεκτρονικό συμβόλαιο ενοικίασης.  Μην παραλείψεις να πεις στον ιδιοκτήτη μόλις κλείσεις το σπίτι που θέλεις ότι πρέπει να κάνει online κι εσύ να αποδεχτείς το ενοικιαστήριο του σπιτιού που νοίκιασες.

Αν, λοιπόν, νοίκιασες ένα ακίνητο, πρέπει ο ιδιοκτήτης (αυτός ή ο λογιστής του) να δημιουργήσει και να αποδεχτεί ένα ηλεκτρονικό μισθωτήριο στο taxisnet.
Στη συνέχεια, στο λέει και μπαίνεις κι εσύ (ή ο λογιστής σου) στο taxisnet και κάνεις με τη σειρά σου αποδοχή.

Να θυμάσαι, μόνο το χαρτί που συμπλήρωναν χειρόγραφα παλιά και το υπέγραφαν μισθωτής και εκμισθωτής,  δεν λογαριάζεται συμβόλαιο για την εφορία εδώ και χρόνια. Πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά και αντί για να βάλεις υπογραφή πρέπει να πατήσεις "Αποδοχή".


  Πως κάνω αποδοχή μίσθωσης στο taxisnet,

Διαδικασία για να κάνεις αποδοχή μισθωτηρίου στο taxisnet, ηλεκτρονικά

Αρχικά, πρέπει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να υποβάλλει το ηλεκτρονικό μισθωτήριο.
Στη συνέχεια, αυτά είναι τα βήματα ώστε να αποδεχτείς το μισθωτήριο.

1) Πας στην ιστοσελίδα της εφορίας, εδώ.

2) Επιλέγεις από το μενού πάνω αριστερά "Υπηρεσίες προς" -> "Πολίτες".

3) Έπειτα επιλέγεις "Ο λογαριασμός μου".

4) Συνδέεσαι με τα στοιχεία που έχεις για το taxisnet. (Αν δεν τα ξέρεις, τα ξέρει ο λογιστής σου σίγουρα!)

5) Πατάς πάνω δεξιά "Εφαρμογές TAXISnet".

6) Στην ενότητα "Στοιχεία Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας" πατάς το  "Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας".

7) Εκεί, αν ο ιδιοκτήτης έχει υποβάλλει σωστά το μισθωτήριο, θα δεις στις  εκκρεμότητες αποδοχής σε Δηλώσεις «Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας»  το κουμπί "Επιλογή". Πατάς επάνω και στη συνέχεια πατάς το εικονίδιο με το μεγεθυντικό φακό, για να εμφανιστεί το μισθωτήριο.

8) Τώρα, διαβάζεις προσεκτικά όλα τα πεδία, ιδιαίτερα τα ΑΦΜ να είναι σωστά, ονοματεπώνυμα και το μηνιαίο μίσθωμα, και πατάς "Αποδοχή".

Αυτό ήταν!

9) Πάτα τώρα το εικονίδιο PDF για να αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου και να εκτυπώσεις το ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο που έγινε στο taxisnet!


Να προσέξεις!
Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο έχει προθεσμία να υποβληθεί στο Taxisnet ως και το τέλος του επόμενου ημερολογιακού μήνα. Δηλαδή, αν νοικιάσεις 13 Ιανουαρίου, η προθεσμία του ιδιοκτήτη να υποβάλλει το ηλεκτρονικό μισθωτήριο και εσένα να το αποδεχτείς λήγει στις 12 Φεβρουαρίου.
 

 

4.12 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.12 (25 Ψήφοι)

 


Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 

Ψάξε εδώ

 

Ψάξε σε όλο το ίντερνετ...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση

TRANSLATION