Από το Δεκέμβρη του 2016 και στο εξής, η κάρτα ανεργίας σου πρέπει να καταχωρείται ηλεκτρονικά και μόνω μέσω ίντερνετ γίνεται η εγγραφή στο Μητρώο Ανέργων..
Αυτό σημαίνει πως δε θα πρέπει να περιμένεις τρεις ώρες στην ουρά, αλλά θα μπορείς με λίγα κλικ στον υπολογιστή σου και με τη βοήθεια του ίντερνετ να βγάλεις την κάρτα ανεργίας  σου πιο εύκολα.
 

ΠΩΣ ΚΑΝΩ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

Η εγγραφή στο σύστημα του ΟΑΕΔ είναι μια απλή διαδικασία που μπορείς να την κάνεις μόνος σου από τον υπολογιστή σου ή ακόμη και το κινητό σου, αρκεί να έχεις σύνδεση στο ίντερνετ και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η εγγραφή ανέργου στον ΟΑΕΔ για να βγάλει κάρτα ανεργίας μπορεί να γίνει και από τα ΚΕΠ ή από κάποιο γραφείο ή από τον λογιστή σου, αν εσύ δεν γνωρίζεις.
Θα μπορούσε και κάποιος φίλος σου που γνωρίζει από υπολογιστές να σε βοηθήσει και να βγάλεις κάρτα ανεργίας με την ηλεκτρονική εγγραφή.

Δες ποια είναι τα δικαιολογητικά για την έκδοση δελτίου ανεργίας, που θα πρέπει να σκανάρεις και να τα ανεβάσεις ως αρχεία pdf.Αφού μια από τις δουλειές που γίνονται πλέον μέσω υπολογιστή, είναι και η ανανέωση της κάρτας ανεργίας, το www.click-me.gr φροντίζει να σου κάνει παρακάτω μια λίστα με οδηγίες, πως να εγγραφείς στο site του ΟΑΕΔ και πως να ανανεώσεις το δελτίο ανεργίας σου ηλεκτρονικά! Ορίστε, λοιπόν:

 

ΠΩΣ ΒΓΑΖΩ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑΠώς βγάζω κάρτα ανεργίας ηλεκτρονικά -  Οδηγίες εγγραφή ΟΑΕΔ

ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΑΠΟ ΤΟ WWW.OAED.GR-  Πας στο www.oaed.gr.
Πατάς στο μενού στην πάνω μεριά το "e-Υπηρεσίες".
Έπειτα, πατάς το κουμπί δεξιά "Είσοδος Χρήστη στο Σύστημα".

- Συνδέεσαι με τα στοιχεία από την εγγραφή σου, το Ονομασία Χρήστη (username) και  Συνθηματικό Χρήστη (password).
 
Αν δεν έχεις κάνει εγγραφή στο σύστημα του ΟΑΕΔ δες εδώ οδηγίες πως να εγγραφείς.

Διαφορετικά, θα χρειαστείς τα στοιχεία πρόσβασης στο site taxisnet της εφορίας και τον ΑΜΚΑ σου. Αν δεν τα έχεις, ρώτα το λογιστή σου να σου δώσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password). Απλά, πάτα το μπλε λινκ αποκάτω, "Σύνδεση στο Σύστημα μέσω πιστοποίησης από την ΑΑΔΕ" και βάλε τα στοιχεία σου για να συνδεθείς.
(Βήματα: 1. Κουμπί "Είσοδος στη ΑΑΔΕ"    2. Στοιχεία    3. Είσοδος    4. Εξουσιοδότηση    5. ΑΜΚΑ  (Πώς βρίσκω τον ΑΜΚΑ μου;)  6. Συνέχεια)

- Στη σελίδα που θα δεις, πατάς κάτω αριστερά το μπλε λινκ "Έκδοση δελτίου Ανεργίας".

- Στην επόμενη οθόνη, αν απολύθηκες και έχεις χαρτιά απόλυσης ή αν έχει λήξει η σύμβασή σου επιλέγεις "ΝΑΙ". Πατάς "Επόμενο". 

-  Αν σταμάτησες τη δουλειά έως και 60 μέρες πριν, τα στοιχεία του εργοδότη κτλ φαίνονται στο σύστημα και απλά επιλέγεις "ΝΑΙ" στην ερώτηση "Συμφωνείτε με τα στοιχεία;" 

- Στην επόμενη οθόνη καταχωρείς ή τροποποιείς ή απλά δεν πειράζεις τα στοιχεία σου, ώστε να είναι σωστά.
Επιλέγεις την υπηρεσία που θα αναλάβει το δελτίο ανεργίας σου (εξαρτάται από τη διεύθυνση κατοικίας και συνήθως δε μπορείς να διαλέξεις εσύ).
Τσεκάρεις τα δύο παρακάτω κουτάκια για τα προσωπικά δεδομένα.
Επιλέγεις Ναι ή Όχι στα επόμενα δύο κουτάκια και πατάς "ΥΠΟΒΟΛΗ".

- Τέλος. σκανάρεις τα  απαραίτητα δικαιολογητικά και κάνεις επισύναψη των αρχείων (απόλυση, ένσημα τελευταίων 2 μηνών, κτλ.)
 

ΕΓΙΝΕ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!


Αυτό ήταν!
Μόλις έγινε η έκδοση της κάρτας σου στον ΟΑΕΔ, ηλεκτρονικά, από τον υπολογιστή σου!
Μόλις κατάφερες να απαντήσεις στο ερώτημά σου, πώς να βγάλεις κάρτα ανεργίας από το ίντερνετ!


Έχεις δικαίωμα για να εισπράξεις επίδομα ανεργίας;
Δες στο site του ΟΑΕΔ αν έχεις όλες τις προϋποθέσεις!
 

Δες πώς να κάνεις αίτηση στον ΟΑΕΔ για τακτική επιδότηση ανεργίαςΠώς κάνω αίτηση για το επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ

Από την αρχική σελίδα, πατάς "Αιτήσεις" κι έπειτα επιλέγεις "ΑΙΤΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ" ή όποια άλλη αίτηση εμπίπτει στη δική σου περίπτωση.
Από εκεί προχωράς ώσπου να πατήσεις το κουμπί "Υποβολή" και να καταγραφεί η αίτηση στο σύστημα.

 

 

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 

Ψάξε εδώ

Ψάξε σε όλο το ίντερνετ...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση

TRANSLATION