Η εγγραφή των μικρών παιδιών στους παιδικούς σταθμούς γίνεται από νωρίς το καλοκαίρι. Οι αιτήσεις για voucher μέσω ΕΣΠΑ, ώστε να μην πληρώνουν οι γονείς τα τροφεία των δημοτικών ή και ιδιωτικών παιδικών σταθμών γίνονται περίπου τον Ιούνιο κάθε έτους και τα αποτελέσματα βγαίνουν συνήθως τον Αύγουστο. 

Δες εδώ πώς να κάνεις αίτηση για voucher μέσω ΕΣΠΑ

Έτσι, αρχές Σεπτέμβρη τα παιδιά ξεκινούν να πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό και οι γονείς συμπληρώνουν τη σύμβαση και παραχωρούν τον κωδικό voucher στον παιδικό σταθμό που επέλεξαν.

Αρκετές φορές μπορεί να συμβεί κάτι το οποίο αναγκάζει τους γονείς να αλλάξουν τον παιδικό σταθμό που φοιτά το παιδί τους.
Κάποιοι λόγοι είναι:

- Μετακόμιση, αλλαγή κατοικίας
- Πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ γονέα-διεύθυνσης παιδικού σταθμού
- Πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ γονέα-νηπιαγωγού παιδικού σταθμού
- Πρόβλημα προσαρμογής του παιδιού στον παιδικό σταθμό
- Πρόβλημα με άλλα παιδάκια στον παιδικό σταθμό

Πολλές μαμάδες και πολλοί μπαμπάδες αναρωτιούνται αν τυχόν υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξουν τον παιδικό σταθμό που φοιτά το παιδί τους στα μέσα της χρονιάς.

Πώς κάνω αλλαγή του παιδικού σταθμού με voucher μέσω ΕΣΠΑ

Και φυσικά η απάντηση είναι ΝΑΙ, καθώς όντως μπορεί να γίνει αλλαγή στον παιδικό σταθμό. Η παραχώρηση του voucher του ΕΕΤΑΑ μπορεί να αρθεί και να γίνει διακοπή της σύμβασης. 
Όταν η πληρωμή του παιδικού σταθμού γίνεται μέσω voucher του ΕΣΠΑ (ΕΕΤΑΑ),  το παιδί μπορεί να αλλάξει παιδικό σταθμό!
 

Πώς γίνεται διακοπή φοίτησης σε παιδικό σταθμό μέσω ΕΣΠΑ;



Εξαρτάται. Αν δεν αλλάζει η περιφέρεια κατοικίας, ο γονιός απλά υπογράφει μια υπεύθυνη δήλωση και αναφέρει επάνω ότι επιθυμεί τη διακοπή της φοίτησης του παιδιού του από τον εν λόγω παιδικό σταθμό. Ο παιδικός σταθμός οφείλει να την κάνει δεκτή και να αποδεσμεύσει το voucher.
Έτσι, ο ωφελούμενος γονέας μπορεί να εκτυπώσει ξανά το voucher και να το παραχωρήσει σε άλλο παιδικό σταθμό της επιλογής του.

Αν όμως μετακομίσατε από τη Μακεδονία στην Κρήτη και αλλάζει η περιφέρεια κατοικίας. Οπότε αλλάζει και το ερωτηματολόγιο εισόδου, αν το έχετε ήδη συμπληρώσει. Θα πρέπει να τηλεφωνήσετε στην ΕΕΤΑΑ για διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία.
Βρες εδώ τα τηλέφωνα επικοινωνίας για να ρωτήσεις στην ΕΕΤΑΑ


Αν ζητήσεις μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ τη διαγραφή του παιδιού, θα ενημερωθείς για τα εξής: 
[Ειδική εφαρμογή ωφελούμενων : Συμβάσεις - Μεταβολές - Εκτύπωση κάρτας παρουσίας --> Λήξη Σύμβασης]
______________________________
Η διαγραφή του τέκνου σας από την τρέχουσα Δομή (παιδικό / βρεφονηπιακό σταθμό, ΚΔΑΠ ή ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ), γίνεται αυτόματα και είναι άμεση. Μόλις την πραγματοποιήσετε, ΔΕΝ θα είναι δυνατή η καταχώρηση παρουσιών του στη δομή αυτή. Αυτό σημαίνει ότι το τέκνο σας δεν θα γίνεται δεκτό στη συγκεκριμένη δομή.

Η εγγραφή του τέκνου σας στη νέα δομή, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως και την πρώτη εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα. Μετά την εγγραφή του στη νέα δομή, θα έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε νέα Κάρτα Παρουσίας (με νέο barcode), η οποία θα είναι ενεργή από την πρώτη εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα.
______________________________


 


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!