Υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες εταιρειών που υποχρεούνται από τον νόμο να έχουν ορίσει ένα άτομο ως Υπεύθυνο προστασίας δεδομένων (DPO). Π.χ. νοσοκομεία, κλινικές και άλλοι πάροχοι ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας που επεξεργάζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασθενών (δεν ισχύει για ιδιώτες ιατρούς ή άλλους επαγγελματίεςυγείας σε επίπεδο ιδιωτικού ιατρείου), εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης ή διεξάγουν παρακολούθηση για λόγους ασφαλείας (εταιρίες security) ή και οι ίδιες οι επιχειρήσεις που διεξάγουν παρακολούθηση, οι επιχειρήσεις μηχανοργάνωσης ή διαχείρισης μισθοδοσίας γιαλογαριασμό άλλων επιχειρήσεων, οι εταιρίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και υπηρεσιών ίντερνετ, οι ασφαλιστικές εταιρίες, οι τράπεζες, οι ιδιωτικές εταιρίες διαχείρισης μέσων μεταφοράς, κάθε επιχείρηση που συλλέγει δεδομένα των συναλλασσομένων με αυτή και τα χρησιμοποιεί για την κατασκευή «προφίλ» που αποκαλύπτουν τις προσωπικές προτιμήσεις, την ιδεολογία ή την καταναλωτική συμπεριφορά, κάθε επιχείρηση που συλλέγει και χρησιμοποιεί δεδομένα για την ηλεκτρονική προώθηση διαφημιστικών μηνυμάτων και ενημερώσεων, τα πολιτικά κόμματα, οι θρησκευτικές οργανώσεις και οργανισμοί, οι διαφημιστικές και εταιρίες και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως οι πρόσφυγες ή οικοινωνικές μειονότητες.

ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙΣ ΑΙΤΗΣΗ για Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων

Πας στη σελίδα https://www.dpa.gr/el

Πατάς ΣΥΝΔΕΣΗ και μεταφέρεσαι στη σελίδα https://eservices.dpa.gr/

Πατάς "Σύνδεση με ΓΓΠΣΔΔ (Taxis)" και συνδέεσαι με τους κωδικούς του gov.gr.

Θα χρειαστείς τα στοιχεία πρόσβασης στο site taxisnet της εφορίας.
Για να συνδεθείς πρέπει να έχεις τα στοιχεία σύνδεσης στην ιστοσελίδα της εφορίας taxisnet, αυτά που μπαίνεις και για να κάνεις φορολογική δήλωση. Αν δεν τα έχεις, ρώτα το λογιστή σου να σου δώσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password).
Αν δεν τα έχει ούτε ο λογιστής σου, θυμήσου ποιος σε βοήθησε να κάνεις την φορολογική σου δήλωση, αυτός θα τα έχει! Αν ομως δεν έχεις βγάλει ποτέ κωδικούς για να συνδεθείς στο myaade/taxisnet, τότε μάλλον είσαι ...πρωτάρης και πρέπει να αποκτήσεις τους προσωπικούς σου κωδικούς.
Δες εδώ πώς να κάνεις εγγραφή στο gov.gr με κλειδάριθμο για να μπορείς να κάνεις αιτήσεις σε πολλές υπηρεσίες μέσω ίντερνετ.


Στην επόμενη σελίδα επιλέγεις ΦΟΡΕΑΣ.

(Ως Φορέας μπορείτε να λαμβάνετε υπηρεσίες ενός Υπεύθυνου Επεξεργασίας ή ενός Εκτελούντα την Επεξεργασία, όπως η δήλωση DPO ή η υποβολή αιτήματος διαβούλευσης.)

Έπειτα, συμπληρώνεις τα στοιχεία του λογαριασμού σου.

(Είναι προσυμπληρωμένα μερικά από το gov.)

Πώς ορίζω Υπεύθυνο προστασίας δεδομένων (DPO) Έπειτα, πατάς ΥΠΟΒΟΛΗ και περιμένεις 2 λεπτά να έρθει στο email ο κωδικός μιας χρήσης.

Μετά, αφού δημιουργηθεί ο λογαριασμός, πας αριστερά στη στήλη ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ. Επιλέγεις ΣΤΟΙΧΕΙΑ DPO -> ΟΡΙΣΜΟΣ.

Αφού διαβάσεις την ενημέρωση, τσεκάρεις το ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ κάτω αριστερά και πατάς ΣΥΝΕΧΕΙΑ κάτω δεξιά.

Συμπληρώνεις αν είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας και έπειτα τα στοιχεία του.

Τέλος, πατάς ΥΠΟΒΟΛΗ.

Η αίτησή σου για ορισμό DPO έχει υποβληθεί και ενημερώνεσαι με ένα μήνυμα της μορφής "ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΧΧΧΧ", οπου ΧΧΧΧ είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου.ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΙΣΜΟΥ για Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων

Στην επόμενη οθόνη, πατάς το μπλε κουμπί ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ, κι έπειτα το εικονίδιο "W". Από εκεί ανοίγει ένα PDF αρχείο της αίτησης, που μπορείς να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου.


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!