Δικαιολογητικά έκδοσης κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ 


UPDATE 2021:

Παλιότερα οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ζητούσαν πολλά δικαιολογητικά, αλλά τώρα που οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά, δεν χρειάζεται κάποιο δικαιολογητικό για να βγάλεις κάρτα ανεργίας. Όλες οι πληροφορίες διασταυρώνονται αυτεπάγγελτα μέσω του συστήματος, πχ φαίνεται στο σύστημα ο πρώη εργοδότης σου!
_____________________________________________________


Τα δικαιολογητικά  έκδοσης κάρτας ανεργίας στον ΟΑΕΔ είναι:


Δικαιολογητικά κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ
1) Δελτίο ταυτότητας

2) Εκκαθαριστικό εφορίας ή το Ε1 του τρέχοντος έτους. Δες εδώ πως να εκτυπώσεις ένα αντίγραφο από το taxisnet. Εάν δεν κάνεις φορολογική δήλωση τότε να πας στη Εφορία να πάρεις ένα έντυπο  Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/86 στο οποίο θα γράψεις τα στοιχεία σου με δικαιολογία έκδοσης «Για έκδοση κάρτας ανεργίας στον ΟΑΕΔ». Έπειτα θα το δώσεις να στο πρωτοκολλήσουν και θα πας με αυτό το έγγραφο στον ΟΑΕΔ. Επίσης, αν είσαι εξαρτώμενο μέλος (πχ από τους γονείς σου) να κρατάς το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος ή το Ε1 αυτών.

3) Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (πχ λογαριασμός ΟΤΕ,  ΔΕΗ, νερό, κινητό τηλέφωνο, κ.τ.λ.) στο όνομά σου (ή του συζύγου- πατέρα- μητέρας, με όποιον συγκατοικείς τέλος πάντων!) ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

4) Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ

5) Απόλυση ή οικειοθελής αποχώρηση από την τελευταία εργασία σου (εφόσον υπάρχει). Καταθέτεις το πρωτότυπο έγγραφο καταγγελίας της Σύμβασης Εργασίας  αορίστου χρόνου ή την βεβαίωση του εργοδότη για τη λήξη της Σύμβασης Εργασίας ορισμένου χρόνου.

6) Αν είσαι αλλοδαπός, κράτα την άδεια διαμονής ή εργασίας.

Μόλις εγγραφείς στα γραφεία του ΟΑΕΔ της περιοχής σου, θα σου δώσουν ένα χαρτί "Απόδοση στοιχείων ταυτοποίησης στη Διαδικτυακή Πύλη". Αυτό γράφει πάνω  τους κωδικούς πρόσβασης στη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Έτσι, μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (eServices IIS) του ΟΑΕΔ και να είσαι πιστοποιημένος χρήστης.

Δες εδώ πως να εγγραφείς στο site του ΟΑΕΔ, αφού έχεις πάρει πρώτα το χαρτί με τους κωδικούς πρόσβασης.

Για εγκυρότερες πληροφορίες δες και στο oaed.gr!


Σε ενδιαφέρει να πάρεις επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ;
Δες εδώ τα  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ


Δες πως να κάνεις ανανέωση της κάρτας ανεργίας μέσω ίντερνετ

 

 

4.0666666666667 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.07 (15 Ψήφοι)

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 

Ψάξε εδώ

Ψάξε σε όλο το ίντερνετ...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση

TRANSLATION