Πώς γράφω ένα σωστό Βιογραφικό Σημείωμα;


Στο click-me.gr σου προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία από βιογραφικά, που όλα είναι δωρεάν, και τα ανανεώνουμε κάθε χρόνο. Έτσι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια φόρμα βιογραφικού σημειώματος σου αρέσει και να φτιάξεις το δικό σου βιογραφικό. Αν πάλι το βαρεθείς ή δε σου αρέσει και θελήσεις κάτι πιο κομψό, πιο μοντέρνο ή κάτι πιο επίκαιρο, έλα ξανά του χρόνου και όλο και κάτι πιο ωραίο θα ανακαλύψεις στην ιστοσελίδα μας!

 

Συμβουλές για να γράψεις ένα Σωστό Βιογραφικό Σημείωμα


Σωστό Βιογραφικό Σημείωμα


0. Να περιέχει μόνο αληθινές πληροφορίες.
Οποιαδήποτε λανθασμένη πληροφορία, η οποία θα σε φέρει πιο κοντά στην επιθυμητή θέση εργασίας, δεν θα σου βγει σε καλό! Ακόμη κι αν καταφέρεις να περάσεις τη φάση της συνέντευξης, δεν θα τα καταφέρεις σωστά κατά την εργασία και αργά η γρήγορα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Άσε που ο κόσμος είναι πολύ μικρός, και όλο και κάποιος μπορεί να βρεθεί και να φέρει στο φως την αλήθεια που εσύ έκρυψες!

1. Να μην ξεπερνάει τη μια σελίδα.
Το σωστό βιογραφικό δεν είναι πολύ λεπτομερές, αλλά ούτε και πολύ σύντομο. Φρόντισε το βιογραφικό σου να δίνει βάση στα πιο σημαντικά στοιχεία γνώσεων σχετικά με τη συγκεκριμένη θέση εργασίας που θέλεις να το στείλεις. Ένα βιογραφικό που ξεπερνάει τη μια σελίδα δύσκολα θα βρει το χρόνο να το διαβάσει ο εργοδότης. Επίσης, απλά δεν τον ενδιαφέρουν τον εργοδότη οι οι υπόλοιπές σου γνώσεις! Τι τον νοιάζει αυτόν, αν ζητάει άτομο για να φτιάχνει κρέπες και εσύ του γράφεις ένα κατεβατό σεμινάρια ψυχολογίας;
Για να καταφέρεις να διαμορφώσεις το σωστό βιογραφικό σου μέσα σε μια σελίδα, θα πρέπει να έχει τη σωστή μορφοποίηση (μέγεθος γραμματοσειράς, στηλοθέτηση κτλ). Όσα σεμινάρια κι αν έχεις κάνει, όσα μεταπτυχιακά, απλά μην τα αναφέρεις αν δεν χρειάζεται για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.
Αντίστοιχα, αν το βιογραφικό σου παραείναι μικρό και η σελίδα είναι μισή, πάλι δεν θεωρείται σωστό.

2. Να μην έχει ορθογραφικά και συντακτικά λάθη.
Αν ένα βιογραφικό περιέχει ορθογραφικά λάθη, δεν αποκλείεται να απορριφθεί, ακόμη κι αν έχεις όλα τα προσόντα. Αν θέλεις να πιάσεις δουλειά σαν υπάλληλος γραφείου, τι νομίζεις ότι θα καταφέρεις αν το βιογραφικό σου περιέχει ορθογραφικά λάθη; Αν πάλι θέλεις να πιάσεις δουλειά σαν υδραυλικός, δε νομίζουμε να επηρεάσει κάτι τέτοιο την απόφαση του εργοδότη.

3. Να είναι σωστά μορφοποιημένο.
Η σωστή μορφοποίηση στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (πχ. Microsoft Word) βοηθάει στο να στείλεις ένα ευανάγνωστο βιογραφικό. Το κατάλληλο μέγεθος γραμματοσειράς, η κατάλληλη ευανάγνωστη γραμματοσειρά, οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, όλα αυτά είναι σημαντικά και συμβάλλουν στην πιο σωστή παρουσίαση του βιογραφικού σου. Αν στ' αλήθεια θέλεις να φτιάξεις ένα σωστό βιογραφικό, μην το παραφορτώνεις με χρώματα και φρου φρου, γιατί κι αυτά θεωρούνται υπερβολικά και κουραστικά κατά την ανάγνωση.

4. Αναφέρει κάποιου είδους προϋπηρεσία για την επιθυμητή θέση.
Αν το βιογραφικό σου περιέχει προϋπηρεσία για τη θέση που θέλεις, οι πιθανότητες να προσληφθείς αυξάνονται κατά πολύ. Αν πάλι δεν έχεις καμία προϋπηρεσία, μην ξεχάσεις να αναφέρεις οποιαδήποτε σχετική εμπειρία, εθελοντική εργασία ή εργασία σε οικογενειακή επιχείρηση. Για παράδειγμα, η εμπειρία σε δακτυλογράφηση κειμένων για τις εργασίες του Πανεπιστημίου θα μπορούσε να σε βοηθήσει αν ψάχνεις δουλειά ως γραμματέας, μια θέση που απαιτεί γρήγορη δακτυλογράφηση.

5. Αναφέρει τα ζητούμενα προσόντα για την κάλυψη της θέσης εργασίας.
Αν ζητείται Πτυχιούχος Πληροφορικής, δύσκολα γίνει αποδεκτό ένα βιογραφικό απόφοιτου Λυκείου. Οι αγγελίες εργασίας είναι -στην πλειονότητά τους- ξεκάθαρες ως προς τα ζητούμενα προσόντα. Αν δεν τα έχεις, καλύτερα να στείλεις στο βιογραφικό σου σε μια θέση εργασίας ανάλογη των προσόντων σου.

6. Να περιέχει στα στοιχεία επικοινωνίας ένα σωστό email.
Email σωστά γραμμένο, σωστό από άποψη νοήματος (δες εδώ τι email επιτρέπεται να έχεις μέσα στο βιογραφικό σου) και οπωσδήποτε ένα email το οποίο παρακολουθείς καθημερινά. Ένας μεγάλος όγκος εργοδοτών κάνει πλέον την πρώτη επαφή μέσω email και όχι μέσω τηλεφώνου. Φαντάσου να σου έχουν στείλει email να πας για συνέντευξη, κι εσύ να το δεις μετά από μια εβδομάδα στα εισερχόμενά σου!

Έτοιμο Βιογραφικό Σημείωμα για να το συμπληρώσεις σωστά

Βρες εδώ σωστές, έτοιμες φόρμες για να φτιάξεις το βιογραφικό σου σημείωμα..


Περισσότερες Συμβουλές για ένα σωστό βιογραφικό CV / resume

Βρες εδώ πιο πολλά άρθρα, ξεχωριστά για κάθε απορία σου σχετικά με τη σύνταξη του σωστού βιογραφικού.


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!