ΠΡΟΤΥΠΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΑ


ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ:
Το βιογραφικό σου, για να μην κάνεις άδικο κόπο και πεταχτεί, πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτά που ζητάει η αγγελία του εργοδότη.

Οι ειδικότητες στην Κουζίνα είναι:
Λαντζέρης, ο ανειδίκευτος εργαζόμενος στην κουζίνα που δεν γνωρίζει μαγειρική, αλλά ασχολείται με τον καθαρισμό των σκευών και το πλύσιμο των πιάτων (Kitchen Porter).

Μάγειρας Γ΄είναι ο... βοηθός του βοηθού του Α' μάγειρα στα μεγάλα ξενοδοχεία 4* ή 5* (Commis Chef). Αναλαμβάνει την προετοιμασία των λαχανικών, την προετοιμασία των κρεάτων και των θαλασσινών, αλλά και τις μαρινάδες). Έπειτα όσο χρόνο του απομένει, του δίνουν να κάνει και εύκολα μαγειρέματα οι ανώτεροί του, Μάγειρας Α’ και Μάγειρας Β’, πχ. να βράσει ζυμαρικά ή να ψήσει σε σχάρα κρεατικά.

Μάγειρας Β΄, είναι ο βοηθός του Α' μάγειρα (Commis Chef). Μαγειρεύει φαγητά κρύας και ζεστής κουζίνας, κάνει όποια μαγειρέματα του αναθέσει ο ανώτερός του, Μάγειρας Α’ και ο Head Chef. Γνωρίζει αρκετές συνταγές, ξέρει τεχνικές μαγειρικής και αναθέτει δουλειά στους Γ' Μάγειρες.

Μάγειρας Α΄είναι ο κανονικός Μάγειρας (Chef de Partie). Είναι υπεύθυνος για ένα συγκεκριμένο μενού, πχ το μεσημεριανό ή το δείπνο. Είναι υπεύθυνος για τα μαγειρέματα και την ετοιμασία των πιάτων και για να γίνουν όλα αυτά αναθέτει εργασίες στους Μάγειρες Β΄ και Μάγειρες Γ΄.

Ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η επιχείρηση εστίασης, μπορεί να έχει και τις παρακάτω ειδικότητες, ανώτερες στην ιεραρχία:
Sous Chef είναι ο αναπληρωτής προϊστάμενος στην Κουζίνα.

Head Chef είναι ο Αρχιμάγειρας στην Κουζίνα.

Executive Chef είναι ο προϊστάμενος στην Κουζίνα, επιβαρύνεται κυρίως με δουλειά γραφείου.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΑ ΣΕ WORD (DOCX)
ΦΟΡΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΑ - ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ WORD DOCX

Αίτηση βιογραφικού για εργασία ως Μάγειρας - Μαγείρισσα

Παράδειγμα αγγελίας που ζητάει Μάγειρες, Head Chef και Μαγείρισσες.
Τουρισμός - Ξενοδοχεία - ΤΣΙΛΙΒΙ | ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Περιγραφή
Το ξενοδοχείο μας Sun Rise Hotel 4* (adults only) στο Τσιλιβί Ζακύνθου επιθυμεί να προσλάβει Chef (Σεφ - Αρχιμάγειρας) για τη θερινή σεζόν 2023.
Σύνθεση/επιμέλεια του μενού και κοστολόγηση προϊόντων
Εκπαίδευση προσωπικού
Φροντίδα για την οργάνωση της κουζίνας (Μαγειρικά σκεύη κλπ)
Επίβλεψη όλων των ενεργειών του προσωπικού κατά τη διάρκεια εργασίας
Δοκιμή όλων των παρασκευών
Έλεγχος όλων των πιάτων πριν σερβιριστούν στους πελάτες
Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και αποθήκευσης των πρώτων υλών σύμφωνα με τα πρότυπα HACCP
Φροντίδα για την καθαριότητα του χώρου μετά το τέλος της μαγειρικής

Απαραίτητα Προσόντα
5ετής προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση
Απόφοιτος μαγειρικής σχολής
Γνώση των προτύπων διαχείρισης τροφίμων
Ικανότητες & Δεξιότητες
Δημιουργική σκέψη, φαντασία
Ταχύτητα και ικανότητα εργασίας υπό πίεση
Οργανωτικές δεξιότητες
Πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας
Ανάληψη πρωτοβουλιών
Ευελιξία

Παροχές
Πλήρης Απασχόληση / Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών αναλόγως προσόντων
Προοπτικές και ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης
Άριστο περιβάλλον εργασίας
Διατροφή, στέγαση (για τους μη διαμένοντες στην περιοχή )
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τα βιογραφικά τους με πρόσφατη φωτογραφία.
Δες εδώ ένα βίντεο πως να επεξεργαστείς αυτό το πρότυπο με τον υπολογιστή σου και να γράψεις μέσα τα δικά σου στοιχεία αλλά και τη φωτογραφία σου.



© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!