Τι κρεβατάκι μωρού να αγοράσω για το νεογέννητο μωρό μου


Τι κρεβατάκι μωρού να αγοράσω για το νεογέννητο μωρό μου



Πριν μιλήσουμε για το μεγάλο ξύλινο κρεβατάκι του μωρού (κούνια), να ξέρεις ότι τα νεογέννητα δε "βολεύονται" σε ένα τεράστιο κρεβατάκι... 
Αρχικά, αν δεν πάρεις κάτι μικρότερο για τον ύπνο του μωρού, κανόνισε να πάρεις ένα μειωτή, ένα "μαξιλαράκι" το οποίο θα αγκαλιάζει το μωράκι σου και θα στενεύει το χώρο για το σωματάκι του μέσα στην κούνια.

Εναλλακτικές λύσεις για τους πρώτους 2-3 μήνες του μωρού

- Port-bebe
Αρχικά, να ξέρεις πως το Port-bebe είναι ένα μεγαλωπό καλάθι με ίσιο στρωματάκι, ιδανικό για βόλτα με το καρότσι (αν προσαρμόζεται στο σκελετό του καροτσιού)  και όχι μόνο, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κρεβατάκι για τους πρώτους 2-3 μήνες του μωρού. Αν δεν επιλέξεις να πάρεις λίκνο, τότε το Port-bebe θα σου φανεί πολύ χρήσιμο,  καθώς μπορείς να το έχεις δίπλα στο κρεβάτι σου, σε αντίθεση με το κρεβατάκι μωρού (κούνια) που ίσως δε χωράει στο δωμάτιό σου. Προσοχή! Το στρώμα του port-bebe πρέπει να είναι 100% ίσιο στην επιφάνειά του, να μην λυγίζει, γιατί δεν επιτρέπεται να κοιμούνται επί πολλές ώρες σε λάθος στρώμα τα μωρά, αφού υπάρχει κίνδυνος για προβλήματα στη σπονδυλική στήλη μελλοντικά.

-Καλαθούνα
Εκτός από τα port-bebe υπάρχουν και άλλες καλαθούνες, μονάχα για χρήση ύπνου για τα νεογέννητα.
Αλλά πάντα το Port-bebe είναι παντός καιρού και ίσως σε βολεύει καλύτερα, αφού μπορείς να επιλέξεις ένα το οποίο να προσαρμόζεται στο σκελετό με το καρότσι. 

- Παιδικό κρεβατάκι μικρού μεγέθους, Λίκνο, που προσαρμόζεται στο κρεβάτι των γονιών, στην πλευρά της μαμάς, ώστε να είναι σε άμεση επαφή και για το θηλασμό τις ώρες του ύπνου. Είναι βολικό, πρακτικό και έξυπνο! Η μια πλευρά του είναι αποσπώμενη - ανοιγώμενη ώστε να ενώνεται με το άλλο κρεβάτι. Είναι η καλύτερη λύση για να έχεις ήσυχο ύπνο με ένα μωρό που δεν κλαίει μόνο του μέσα στην κούνια, αλλά είναι ήσυχο δίπλα σου, αλλά και για να θηλάζεις πιο συχνά και πιο εύκολα μέσα στη νύχτα. Δες εδώ γιατί θα έχεις καλύτερο ύπνο αν επιλέξεις αυτό το κρεβατάκι για το μωρό σου.

- Λίκνο
Το λίκνο είναι ένα μικρό, ίσως ξύλινο κρεβατάκι που είναι ιδανικό για το μωρό σου τους πρώτους μήνες, αλλά και για σένα, αφού χωράει άνετα μέσα στο υπνοδωμάτιό σου.
Έχει κανονικά στρωματάκι και κουνουπιέρα, αν θέλεις.



Τι κρεβατάκι μωρού να αγοράσεις

Στο κρεβατάκι πρέπει να προσέξεις τα εξής: Τα κάγκελα να έχουν απόσταση μικρότερη των 10 εκατοστών μεταξύ τους, ώστε να παρέχουν ασφάλεια, να μη μπορεί το κεφαλάκι του μωρού να σφηνώσει ανάμεσά τους. Επίσης, τα χρώματα που είναι βαμμένο το ξύλο της κούνιας να μην είναι τοξικά, καθώς πολλά μωράκια αρχίζουν να ...μασουλάνε την κούνια όταν βγάζουν δοντάκια. Καλό θα ήταν το στρώμα της κούνιας να έχει δυο θέσεις, μια πιο ψηλά για όταν το μωρό είναι μικρότερο των 6 μηνών και δε σηκώνεται όρθιο - θα σε βολεύει να μη σκύβεις πολύ, και μια χαμηλή-κανονική, όπου θα μπορεί να κοιμάται με ασφάλεια και να μη μπορεί να βγει έξω όταν είναι μεγαλύτερο των 6 μηνών.


Συμπερασματικά, αν είναι να αγοράσεις μόνο κρεβατάκι μωρού, πάρε και ένα μειωτή για το χώρο της κούνιας.
Αν είναι να αγοράσεις και κάτι άλλο, προτείνουμε να πάρεις Port-bebe και κρεβατάκι μωρού, είναι πολύ οικονομική και βολική λύση, αφού το port-bebe θα σε βοηθήσει και στη βόλτα του μωρού.
Επίσης πολύ πρακτικό είναι να πάρεις το κρεβατάκι που ανοίγει η μια πλευρά και ενώνεται με το κρεβάτι σου.
Αν, τέλος, έχεις άνεση να αγοράσεις αρκετά πράγματα, πάρε τα όλα... :-) Το πολύ πολύ να τα χαρίσεις αργότερα αν δε σου χρειάζονται πλέον!

Tip Νο1:
Το Λίκνο με ανοιγώμενη πλευρά είναι ότι καλύτερο για τον ύπνο μαμάς-μωρού και για το θηλασμό, οπότε δώσε του τη δέουσα σημασία όταν θα σκέφτεσαι τι κρεβατάκι θα αγοράσεις.

Tip No 2:
Υπάρχουν στην αγορά ειδικά κρεβατάκια μωρού, τα λεγόμενα "πολυμορφικά κρεβατάκια", τα οποία έχουν ενσωματωμένη συρταριέρα στο πλάι και μπορούν να μορφοποιηθούν καθώς το μωρό σου μεγαλώνει:
Αρχικά, είναι κανονική κούνια, με αλλαξιέρα-συρταριέρα.
Έπειτα, όταν το μωρό δεν έχει ανάγκη από τα προστατευτικά κάγκελα της κούνιας, αυτά αφαιρούνται. Μένει ένα ωραίο κρεβατάκι με ενσωματωμένο κομοδίνο, ιδανικό παιδικό κρεβατάκι από 2 έως 5 ετών.
Τέλος, όταν το παιδί είναι 5-10 ετών, το αφαιρείς το κομοδίνο από το πλάι, το τοποθετείς δίπλα στο κρεβάτι, αγοράζεις ένα μεγαλύτερο στρώμα και χρησιμοποιείς το κρεβατάκι για ακόμη περισσότερα χρόνια!
Επίσης, κάποια πολυμορφικά κρεβατάκια εμπεριέχουν και γραφείο!

Γενικά, θεωρούμε πως η καλύτερη λύση είναι το ζευγάρι να αγοράσει ένα Port-bebe, που θα εξασφαλίζει τον ύπνο του μωρού όταν είστε εσείς βόλτα, ένα λίκνο με ανοιγώμενη πλευρά για το βράδυ τους τρεις πρώτους μήνες και ένα πολυμορφικό κρεβατάκι το οποίο θα χρησιμεύσει μέχρι και τα πρώτα εφηβικά χρόνια. 


Δες εδώ  Τι καρότσι να αγοράσεις για το νεογέννητο


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!