Το πόσο συχνά αλλάζουμε πάνα στο μωρό εξαρτάται συνήθως από την ηλικία του μωρού μας, από την εποχή, από την ώρα αλλά και από τη διατροφή του.


Κάθε πότε αλλάζουμε πάνα στο μωρό
Δες συμβουλές για την αλλαγή πάνας πριν ή μετά το φαγητό

Δες συμβουλές για την αλλαγή πάνας μωρού κατά τη νύχτα

Ο γενικός κανόνας είναι πως το μωρό χρειάζεται αλλαγή πάνας μόλις την γεμίσει με πιπί (φαίνεται άλλωστε και με το μάτι, είναι φουσκωμένη η πάνα και βαριά), ή μόλις κάνει έστω και λίγα κακά. Ένας άλλος κανόνας είναι κάθε τρεις με τέσσερις ώρες, αλλά πολλές φορές δεν ισχύει, γιατί το μωρό έχει κάνει κακά στο ενδιάμεσο διάστημα και χρειάζεται αλλαγή πιο νωρίς.

Διάβασε κάθε πότε είναι σωστό να κάνουμε αλλαγή πάνας σε ένα νεογέννητο μωρό, αφού χρειάζεται συχνότερα καθαρή πάνα.


Κάθε πότε κάνουμε αλλαγή πάνας στο μωρό



Γενικά στα μωράκια από δύο έως έξι μηνών συνηθίζουμε να αλλάζουμε πάνα κάθε τρίωρο, αφού συνήθως τότε έχει γεμίσει η πάνα με πιπί. Αν τυχόν δούμε κακά στην πάνα, αλλάζουμε αμέσως πάνα στο μωρό, άσχετα αν φοράει καινούρια πάνα μόνο για 5 λεπτά!

Σε μωράκια πάνω από 6 μηνών που η συχνότητα που κάνουν κακά έχει συνήθως μειωθεί (περιορίζεται σε περίπου 2-4 φορές τη μέρα, αναλόγως διατροφής), αλλάζουμε πάνα πάλι με τους ίδιους κανόνες.

Δες πόσες πάνες χρειάζεται κάθε μέρα ένα μωρό

Τώρα, αν το μωράκι σας γίνεται σιγά σιγά "παιδάκι", από 24 μηνών και πάνω, μπορείτε σταδιακά να μπείτε στη διαδικασία να το πηγαίνετε στο μπάνιο να κάνει κακά, και έτσι θα αλλάζετε πιο αραιά πάνα, αν κάποιες φορές δεν την λερώνει αλλά τα κάνει στην τουαλέτα.


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!