Ένα υπέροχο καθημερινό, υγιεινό κέικ για τον καφέ και τη δουλειά, αλλά και για τα παιδιά και το σχολείο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ Εύκολο κέικ



Υλικά που συνήθως υπάρχουν σε κάθε σπίτι, δε χρειάζεται να βγεις για ψώνια! Και αν κάτι δεν έχεις, πχ αυγά ή γάλα, μπορείς να το αφαιρέσεις από τη συνταγή, απλά θα σου βγει ακόμη πιο ελαφριά η γεύση του κέικ. Πόσα υλικά? Συνταγή για εύκολο κέικ, μόνο με 6 υλικά!

Συνταγή για Υγιεινό κέικ

Συνταγή για κέικ χωρίς βούτυρο, με αγνό ελαιόλαδο! Ειδικά αν έχεις δικό σου ελαιόλαδο, αυγά και γάλα, ακόμη και αλεύρι, τέλεια!

Συνταγή για Φθηνό κέικ

Είναι.. και επίκαιρο, καθώς το κόστος του δεν ξεπερνάει τα 3-4 ευρώ σε υλικά!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ Εύκολο, απλό και υγιεινό κέικ


Η συνταγή φτιάχνει ένα μικρό ταψί 23Χ33.


ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
4 κούπες αλεύρι (περίπου μισό κιλό)
20 γραμ. baking powder (1 φακελάκι μπείκιν πάουντερ)


ΧΡΟΝΟΣ
15 λεπτά πριν προθέρμανση φούρνου
15 λεπτά ετοιμασία κέικ
40-50 λεπτά ψήσιμο


ΜΕΡΙΔΕΣ
10


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
0. Προθερμαίνω το φούρνο πάνω-κάτω αντίσταση, στους 200C. Έτσι κερδίζω χρόνο, καθώς όση ώρα θα ετοιμάζω τη ζύμη του κέικ θα προθερμαίνεται ο φούρνος.

1. Βάζω τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και ανακατεύω πολύ καλά με το μίξερ.

2. Σπάω τα αυγά και τα προσθέτω στο μίγμα, ανακατεύοντας.

3. Προσθέτω το γάλα.

4. Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking powder με ένα κουτάλι.

5. Προσθέτω σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ τα περιεχόμενα του μπολ με το αλεύρι, ανακατεύοντας με το μίξερ.

6. Με ένα πινέλο λαδώνω τη φόρμα ή το ταψί που θα το ψήσω και στη συνέχεια το αλευρώνω.

7. Αδειάζω με μια σπάτουλα τη ζύμη από το μπολ στη φόρμα που θα το ψήσω.




ΨΗΣΙΜΟ
8. Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 40 λεπτά αν είναι σε ταψάκι ρηχό, αλλιώς αν είναι σε βαθιά φόρμα για 50 λεπτά. Ελέγχω αν είναι ψημένο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο πιο φουσκωμένο σημείο, και αν βγει στεγνό χωρίς κολλημένη ζύμη, το κέικ είναι έτοιμο!



ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Τρώγεται και ζεστό και κρύο. 
Ζεστό είναι ακόμη πιο μαλακό, αλλά εάν θέλετε να το φυλάξετε για 3-4 μέρες καλύτερα να το κόψετε μερίδες και να το βάλετε σε ένα τάπερ με καλό καπάκι που να κλείνει αεροστεγώς, ώστε να μην σκληρύνει πολύ τις επόμενες μέρες.

Καλή όρεξη!!!


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!