Σε τι θερμοκρασία σερβίρεται το κρασί


Σε τι θερμοκρασία σερβίρεται το κρασί

Η θερμοκρασία σερβιρίσματος του κρασιού

 

Το κάθε κρασί πρέπει να σερβίρεται στην κατάλληλη θερμοκρασία, αυτήν που θα αναδείξει καλύτερα τις αρετές του, χωρίς το προϊόν να αδικηθεί.

ΤΥΠΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ                      ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Αφρώδες (αναλόγως χαρακτηριστικών)    6-9°C περίπου
Λευκό/ροζέ (ξηρό και φρέσκο)    9-11°C
Λευκό (ξηρό, πλούσιο/ ημίξηρο, ημίγλυκο)    11-13°C
Ερυθρό (ξηρό/ ημίξηρο, ημίγλυκο)    13-17°C
Ερυθρό (ξηρό, ρωμαλέο, νέο/παλαιωμένο) 17-19°C
Γλυκό (ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του)    6-12°C


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!