Αρχικά, να ξέρεις πως η μήτρα αποτελείται από μύες οι οποίοι συσπώνται κάθε μέρα, όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι μύες του σώματός μας, αλλά εμείς δεν το καταλαβαίνουμε.
Έτσι, συσπάσεις έχουμε όχι μόνο κατά την εγκυμοσύνη, αλλά συνέχεια! Απλά, κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης η μήτρα τείνει να συσπάται πιο συχνά και πιο έντονα, σε σημείο που το αντιλαμβανόμαστε ή νιώθουμε ενόχληση.
Η κίνηση που ακολουθείται είναι από κάτω προς τα πάνω ή αντίστροφα. Συνήθως οι συσπάσεις που δεν είναι συσπάσεις τοκετού είναι από τη μια πλευρά της κοιλιάς.

Δες πως να καταλάβεις αν αυτό που σου συμβαίνει είναι συσπάσεις


Αίτια συσπάσεων στην εγκυμοσύνη


ΑΙΤΙΑ ΣΥΣΠΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ



Οι συσπάσεις της εγκυμοσύνης λέγονται και "Συσπάσεις Βraxton Ηicks". Ξεκινούν πιο ήπια από την 6η εβδομάδα κύησης και κορυφώνονται μετά τον 4ο μήνα που το μωρό έχει μεγαλώσει και κάνει κινήσεις μέσα στη μήτρα. Οι συσπάσεις γίνονται συνήθως αντιληπτές μετά την 20η εβδομάδα κύησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε συνέβαιναν πιο ήπια νωρίτερα. Οι συσπάσεις Βraxton Ηicks απλώς προετοιμάζουν το έδαφος και για το μεγάλωμα της μήτρας (σκέψου πως πριν την εγκυμοσύνη ήταν σε μέγεθος αχλαδιού, και μέχρι τον τοκετό έχει τριπλασιαστεί σε μέγεθος!) αλλά και για τον τοκετό. Επίσης, βοηθούν στην αιμάτωση και οξυγόνωση της περιοχής της μήτρας, καθώς φέρνουν καινούριο καλά οξυγονωμένο αίμα στην περιοχή. Τέλος, προετοιμάζουν και χαλαρώνουν τον τράχηλο της μήτρας.


Επίσης, συσπάσεις μπορούν να προκληθούν και να προκαλέσουν αποβολή ή πρόωρο τοκετό αν η εγκυμονούσα δεν προσέχει τους κανόνες υγιεινής, από κάποια μόλυνση του κόλπου, από κακή διατροφή, κατάχρηση αλκοόλ και τσιγάρου, κάποια δύσκολη χειρωνακτική εργασία, κτλ.


Διάβασε τρόπους αντιμετώπισης των συσπάσεων της εγκυμοσύνης  & πως να αναγνωρίσεις τις επικίνδυνες συσπάσεις!


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!