Πληρωμή φόρου / ΕΝΦΙΑ της εφορίας

Τα τελευταία χρόνια δεν χρειαζεται ούτε κάποιο έντυπο απο την εφορία, ούτε συμβουλές από τον λογιστή σου, γιατί τα πράγματα είναι απλά. Μπορείς να πληρώσεις τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. αλλά και οτιδήποτε άλλο χρωστάς στην Εφορία με τον μοναδικό κωδικό πληρωμής που θα βρεις στην ταυτότητα οφειλής.

Οφειλές εφορίας πληρωμή online

Μπορείς να εξοφλήσεις τις οφειλές σου εκτός ρύθμισης ή να πληρώσεις μέρος αυτών σε δόσεις, με τους εξής τρόπους:
Με την Ταυτότητα Βεβαιωμένης Οφειλής (ΤΟ) σε πάροχο υπηρεσιών πληρωμών. Απαιτούνται περίπου δυο (2) εργάσιμες μέρες από την ημερομηνία πληρωμής για την ενημέρωση της εικόνας των οφειλών σας. Για το λόγο αυτό ενδέχεται να εμφανίζονται ως ανείσπρακτες όσες οφειλές έχεις πρόσφατα πληρώσει.
Με κάρτα πληρωμών χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της κάρτας σου.
Μέσω IRIS online payments με απευθείας σύνδεση με τον λογαριασμό σου (ebanking).

Μπορείς
- να εξοφλήσεις την οφειλή επιλέγοντας το πλήκτρο «Εξόφληση». Το συνολικό ποσό πληρωμής εμφανίζεται αυτόματα.
- να πληρώσεις μέρος της οφειλής σου, εισάγοντας το ποσό που επιθυμείς στο σχετικό πεδίο της στήλης "Ποσό για πληρωμή".
έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τρόπο πληρωμής Κάρτα ή μέσω IRIS online payments.
Εάν επιλέξεις κάρτα μπορείς επιλέξεις περισσότερες από μία οφειλές.
Εάν επιλέξεις πληρωμή μέσω IRIS online payments μπορείς να επιλέξεις μόνο μία οφειλή.

Μετά το τέλος των επιλογών, πατώντας το πλήκτρο "Έλεγχος και Πληρωμή" οδηγείσαι στην επόμενη οθόνη "Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης-Πληρωμή".
Αν ο τρόπος πληρωμής είναι η κάρτα, πατώντας «Πληρωμή» θα οδηγηθείς σε μια οθόνη του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ, όπου μετά την εισαγωγή των στοιχείων της κάρτας πληρωμών και την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής πραγματοποιείται άμεσα η πίστωση των οφειλών σου.
Αν ο τρόπος πληρωμής είναι μέσω IRIS online payments (www.irisonlinepayments.gr) πατώντας «Πληρωμή» θα οδηγηθείς σε μία οθόνη όπου επιλέγοντας την Τράπεζά σου θα μεταφερθείς αυτόματα στο ασφαλές περιβάλλον του e-banking της τράπεζας όπου θα ολοκληρώσεις την πληρωμή με μεταφορά πίστωσης από τον τραπεζικό λογαριασμό σου.

Δες εδώ πώς μπορείς να βρεις τον μοναδικό κωδικό πληρωμής φόρου, που λέγεται "Ταυτότητα Οφειλής".

Δηλαδή, μπορείς να κάνεις πληρωμή του φόρου ή του ΕΝΦΙΑ από τράπεζα ή ΕΛΤΑ, ή με κάρτα μέσα από το taxisnet - myaade.gr αλλά και μέσω ebanking από όλες τις τράπεζες, πχ Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, κτλ.

Πληρωμή ΕΝΦΙΑ / φόρου της εφορίας σε κατάστημα τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.

Αφού έχεις στο κινητό σου τον κωδικό ταυτότητας οφειλής με το ανάλογο barcode, ή καλύτερα αφού το έχεις εκτυπώσει και το κρατάς μαζί σου, μπορείς να πας σε ένα φυσικό κατάστημα τράπεζας και να πληρώσεις τον φόρο, δίνοντας στον ταμία το χαρτί με την ταυτότητα οφειλής ή δείχνοντας την οθόνη του κινητού σου (λίγο άβολο...). Αυτό γίνεται μόνο κατά τις ώρες που είναι ανοιχτά τα ταμία, συνήθως Δευτέρα- Παρασκευή, 08:00-14:00.

ΑΑΔΕ Πληρωμή ΕΝΦΙΑ / φόρου της εφορίας με κάρτα απευθείας μέσω taxisnet

ΑΑΔΕ Πληρωμή ΕΝΦΙΑ / φόρου της εφορίας με κάρτα απευθείας μέσω taxisnet Μπορείς να πληρώσεις απευθείας με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, αρκεί να την έχεις μαζί σου και να έχεις μαζί και το κινητό σου, αν χρειαστεί να στείλουν κωδικό επιβεβαίωσης πληρωμής. Απλά επίλεξε "Κάρτα" από το στρογγυλό κουμπί "Επιλογή τρόπου πληρωμής" και παρακάτω ποιους φόρους θέλεις να πληρώσεις. Έπειτα, πάτα το κουμπί "Εξόφληση". Στην επόμενη οθόνη πρέπει να καταχωρήσεις τα στοιχεία της κάρτας σου. Μόλις πληρώσεις και ολοκληρωθεί επιτυχώς η συναλλαγή, αυτόματα τα ποσά ενημερώνονται στη σελίδα "Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης και πληρωμή" και φαίνεται ότι πλήρωσες την εφορία.

Πληρωμή ΕΝΦΙΑ / φόρου της εφορίας με ebanking ηλεκτρονικά

Πληρωμή ΕΝΦΙΑ / φόρου της εφορίας με ebanking ηλεκτρονικά Μπορείς να πληρώσεις απευθείας από την τράπεζά σου, μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής ebanking, από την άνεση του σπτιού σου ή από το κινητό σου τηλέφωνο! Αρκεί να έχεις μαζί σου τα στοιχεία σύνδεσης ebanking και να έχεις μαζί και το κινητό σου, αν χρειαστεί να στείλουν κωδικό επιβεβαίωσης πληρωμής. Απλά, πρέπει να έχεις τον κωδικό "Ταυτότητα Οφειλής". Δες παραπάνω στο λινκ πώς να τον βρεις, αν δεν τον έχεις ήδη.
- Πρέπει να συνδεθείς στην ασφαλή ιστοσελίδα της τράπεζας.
- Έπειτα, πας "Μεταφορές-Πληρωμές".
- Στη συνέχεια, βάλε στο πλαίσιο αναζήτησης τη λέξη "ΔΟΥ" ή "φόρου" ή "ΕΝ.ΦΙ.Α". Από κάτω, θα φιλτραριστούν τα πολλά αποτελέσματα και θα μείνει μόνο μια επιλογή, πχ "Βεβαιωμένες Οφειλές ΔΟΥ (Φόρος Εισοδήματος, ΕΝ.ΦΙ.Α. κ.λπ)". Αυτό ακριβώς πρέπει να επιλέξεις.
- Επιλέγεις τον λογαριασμό που θέλεις να αφαιρεθούν τα χρήματα για την πληρωμή (αν έχεις παραπάνω από έναν).
- Καταχωρείς την ταυτότητα οφειλής, τον μοναδικό κωδικό (που βρήκες από την εφορία). Κάποιες τράπεζες ζητούν να βάλεις σε ξεχωριστά πεδία το 1ο, 2ο και 3ο μέρος της ταυτότητας οφειλής. Προσοχή στα νούμερα, μην πληρώσεις αλλονού τον φόρο με τα χρήματά σου! 😜
- Καταχωρείς το ποσό που θέλεις να πληρώσεις σε ευρώ.
- Βάζεις, αν θέλεις, κάποιο σχόλιο για να θυμάσαι εσύ τι πλήρωσες.
- Προχωράς για την πληρωμή, πατώντας "Συνέχεια" ή "Πληρωμή" ή "Μεταφορά", αναλόγως σε ποια τράπεζα χρησιμοποιείς ebanking.

Μόλις πληρώσεις και ολοκληρωθεί επιτυχώς η συναλλαγή, αυτόματα τα ποσά ενημερώνονται στη σελίδα "Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης και πληρωμή" και φαίνεται ότι πλήρωσες την εφορία.


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!