Πληροφορίες

 

 


Πολλές φορές βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να έχουμε ξεχάσει τα κλειδιά μας ή να τα χάσουμε κάπου, όπου είναι αδύνατον να τα ξαναβρούμε...

Κάπου εκεί, αρχίζουν τα δύσκολα, και το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να φωνάξεις ένα κλειδαρά!

Λογάριασε τα κόστη και σκέψου τι συμφέρει να κάνεις,  γιατί πιθανώς να συμφέρει καλύτερα να φέρεις κλειδαρά, αντί να προσπαθήσεις μόνος σου να την ανοίξεις με διάφορους τρόπους που υπάρχουν στο ίντερνετ, όπως με συνδετήρα ή άλλα εργαλεία. Ειδικά αν αποφασίσεις να τη σπάσεις, ίσως σου κοστίσει πιο ακριβά από το να φέρεις κλειδαρά.
Αν είναι εξωτερική ή εσωτερική πόρτα
Αν είναι πόρτα με κλειδαριά ασφαλείας
Αν είναι πόρτα αλουμινίου ή ξύλινη
Αν έχεις πρόσβαση στην άλλη μεριά της πόρτας, αν δηλαδή έχεις κλειδωθεί μέσα ή έξω.
Αν έχεις κλειδωθεί μέσα, τότε είναι πολύ πιθανό να μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στην εξωτερική πλευρά της κλειδαριάς
Αν έχεις κλειδωθεί απέξω, ίσως να έχεις πρόσβαση μόνο στην εξωτερική πλευρά της πόρτας
 
Περίγραψε δηλαδή στον κλειδαρά την περίπτωση, με τις παραπάνω πληροφορίες.  Αν πχ ο κλειδαράς σου πει πως χρειάζεται 30ε για να σου ξεκλειδώσει την πόρτα,  μπορεί να σε συμφέρει καλύτερα να τον φωνάζεις να την ξεκλειδώσει με τα ειδικά εργαλεία και τις γνώσεις που έχει. Διαφορετικά, αν αποφασίσεις να τη σπάσεις, να ξέρεις πως -χώρια από τον κόπο σου και πιθανή ζημιά στην πόρτα- θα χρειαστεί να αγοράσεις νέο κύλινδρο και πολύ πιθανό και νέα κλειδαριά, βάλε κόστος 20 ε περίπου και πάνω.


Πώς σπάω τον κύλινδρο μιας κλειδαριάς αν δεν μπορώ να την ανοίξω

Αν όμως είσαι τόσο ξεροκέφαλος/η και θέλεις να ανοίξεις εδώ και τώρα την πόρτα, μόνος σου, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες και με πολύ κόπο πιθανώς να τα καταφέρεις... να δεις κάτι όπως στην εικόνα! Σπασμένη βίδα συγκράτησης, κύλινδρο και τσαλακωμένη κλειδαριά!
Να θυμάσαι πως ο κύλινδρος είναι αυτό το μακρόστενο που μπαίνει το κλειδί μέσα, και το λένε επίσης "μύλο" ή  "αφαλό" της κλειδαριάς.

Εργαλεία που θα χρειαστείς:
Ένα μεγάλο και γερό ίσιο κατσαβίδι
Ένα σφυρί
Ένα καινούριο κύλινδρο κλειδαριάς, στο κατάλληλο μήκος, αναλόγως με το πάχος της πόρτας, πχ 5 ή 7 εκατοστά.
Ο κύλινδρος θα πρέπει να κλειδώνει ίσως και από τις δυο μεριές, αναλόγως τι "φοράει" ήδη η πόρτα.

Για να βγάλεις το κύλινδρο της κλειδαριάς πρέπει να σπάσεις τη βίδα που τον συγκρατεί επάνω στην κλειδαριά. Αυτή η βίδα είναι από την κάτω μεριά της κλειδαριάς.
 

Πώς σπάω τον κύλινδρο μιας κλειδαριάς


Βάζεις, λοιπόν, το κατσαβίδι πάνω ακριβώς εκεί που μπαίνει το κλειδί και το χτυπάς από πάνω με το σφυρί.

Για να σπάσεις τη βίδα, πρέπει να χτυπάς τον κύλινδρο κάμποση ώρα από πάνω,  αριστερά και δεξιά με το κατσαβίδι και το σφυρί. 

Αν έχεις τη δυνατότητα να βγεις και από την άλλη μεριά της πόρτας,  βγες και χτύπα και από την άλλη μεριά ώστε να "μπει μέσα" ο κύλινδρος, να φύγει από τη θέση του και να μπορέσεις πιο άνετα να τον χτυπάς από αριστερά και δεξιά και να σπάσει η βίδα.

 

Πώς ανοίγω μια κλειδωμένη πόρτα με σπασμένο κύλινδρο κλειδαριάς


Μόλις καταφέρεις και τον σπάσεις, βγάλε τον κύλινδρο έξω από τη "θήκη" του, την κλειδαριά. Σε αυτό το σημείο η πόρτα εξακολουθεί να είναι κλειδωμένη.

Βάλε τον καινούριο κύλινδρο στην "θήκη" του και αφού τον πας λίγο πάνω - κάτω ώσπου να βρεις τη σωστή θέση να γυρίζει το κλειδί, γύρισε το κλειδί και η πόρτα θα ξεκλειδώσει!


Αυτό ήταν. Με πολλές ζημιές, κατάφερες να ανοίξεις την πόρτα και να νιώσεις ελευθερία ξανά! Άντε τώρα να ελέγξεις την κλειδαριά, αν είναι σε καλή κατάσταση και δεν στραπατσαρίστηκε θα πρέπει μόνο να βιδώσεις τον κύλινδρο επάνω.  Διαφορετικά, θα πρέπει να αλλάξεις και όλη την κλειδαριά. 
 

 

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

Booking.com Επικοινωνία σε γραφεία στην Ελλάδα


Αν έχεις κάποιο παράπονο ή ερώτηση προς τη Booking.com χρειάζεσαι κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας.


Η Booking.com έχει  γενικά τηλέφωνα για την Ελλάδα, απ'όπου εξυπηρετούνται όλοι οι πελάτες της.
 

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω  με τη Booking.com Για γενικές πληροφορίες πάρε  τους αριθμούς επικοινωνίας παρακάτω για βοήθεια.

Αν κάποιος αριθμός δεν είναι σωστός παρακαλούμε πες το  μας, ναι;


Booking Αθήνα+302108984470

Booking Ηράκλειο+302811108420

Booking Θεσσαλονίκη+302310687220


Αν, λοιπόν, αναρωτιέσαι  "Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με την Booking.com" θα πρέπει αρχικά να προσδιορίσεις τι ακριβώς θέλεις να ρωτήσεις, για ποιο λόγο χρειάζεσαι το τηλέφωνο της Booking.com.

 

Booking τηλέφωνο εξυπηρέτησης συνεργατών


Αν είσαι συνεργάτης της Booking.com και είσαι ιδιοκτήτης χώρου που τον ενοικιάζεις μέσω αυτής, να ξέρεις πως  υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο τηλέφωνο που  μπορείς να εξυπηρετηθείς, αλλά δεν είναι δημόσιο.


Μπορείς να  καλέσεις στην ειδική τηλεφωνική γραμμή που θα βρεις μέσα στην καρτέλα «Μηνύματα» στο extranet σου.
To extranet σου είναι  εκεί που συνδέεσαι κάθε φορά, το control panel της καταχώρησής σου στη Booking.com.


Αν έχεις κάποια ερώτηση για τα οικονομικά;

Τηλεφώνησε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή για οικονομικά θέματα που θα βρεις στην καρτέλα «Οικονομικά», στην ενότητα «Οικονομική επισκόπηση» στο extranet σου.
Διαθέσιμο μόνο κατά τις εργάσιμες ώρες  από Δευτέρα ως Παρασκευή.


Δες και εδώ πληροφορίες επικοινωνίας με τη Booking.com


Δες ένα βίντεο πως να συνδεθείς στο extranet της Booking.com
 

 

3 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.00 (2 Ψήφοι)

Ποιοι δικαιούνται επίδομα στέγασης για ενοίκιο ή δάνειο

Ποιοι δικαιούνται επίδομα στέγασης για ενοίκιο ή δάνειο


Ποιοι δικαιούνται επίδομα στέγασης για ενοίκιο ή δάνειοΑρχικά, να ξέρεις πως για να πάρεις το Επίδομα Στέγασης απαιτείται η δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου (ΑΑΔΕ) στο TAXISnet από τον ιδιοκτήτη και το νοικάρη.
Δες εδώ πως να αποδεχτείς στο taxisnet το ηλεκτρονικό συμβόλαιο που έκανε ο ιδιοκτήτης για να μη χάσει το επίδομα ενοικίου.


Το μισθωτήριο συμβόλαιο στο taxisnet θα πρέπει να ισχύει την ημερομηνία που θα κάνεις την αίτηση για το στεγαστικό επίδομα  και για το όλο το χρονικό διάστημα που θα πληρώνεσαι το επίδομα.

 

Δικαιούσαι το στεγαστικό επίδομα αν:


- Είσαι ενήλικο άτομο και μένεις κάτω από την ίδια στέγη με όλους όσοι συνυπογράφουν την αίτηση και με κανένα επιπλέον άτομο
(ή είσαι ενήλικο τέκνο, έως 25 ετών, κάποιου/ων εκ των συνυπογραφόντων, φοιτάς σε πανεπιστημιακή σχολή ή σχολείο ή ινστιτούτο επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής και διαμένω σε άλλη οικία από εκείνη των κηδεμόνων σου).

- Η μισθωμένη κατοικία για την οποία θέλεις το επίδομα, αποτελεί την κύρια κατοικία σου.

- Δεν εμπίπτεις στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και δεν δηλώνεις δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής ή για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία άνω των 1.500€ ή για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, όπως αυτές προσδιορίζονται στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1 (φορολογική δήλωση).

- Μένεις νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια.
Ειδικά για τον/την αιτούντα/ούσα: διαμένω νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια κατά τα τελευταία πέντε (5) έτη.

- Δεν είσαι δικαιούχος οποιουδήποτε άλλου προγράμματος επιδότησης ή κάλυψης ενοικίου, δεν μισθώνεις μέρος κατοικίας.

- Δεν μισθώνεις ως κατοικία ακίνητο συγγενών πρώτου βαθμού εξ’ αίματος ή εξ’ αγχιστείας, συζύγου ή πρώην συζύγου, καθώς και έτερου μέρους συμφώνου συμβίωσης (με την εξαίρεση μισθώσεων κατοικίας με ημερομηνία ένταξης έως και 31/1/2019 που έχουν υποβληθεί εμπροθέσμως).

- Δεν μισθώνεις κατοικία η οποία σου έχει παραχωρηθεί σε προηγούμενη φορολογική χρήση.

 

Επίσης πρέπει να δεχτείς τις παρακάτω προϋποθέσεις, αν θέλεις να κάνεις αίτηση για το στεγαστικό επίδομα:


- Συναινείς στο σύνολο των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και λοιπών ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν για την επιβεβαίωση των στοιχείων που δηλώνεις στην αίτηση.

- Συναινείς στη διενέργεια κοινωνικής έρευνας από τους αρμόδιους υπαλλήλους των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας.

- Συναινείς στη χρησιμοποίηση των στοιχείων σου, αποκλειστικά και μόνο, για τους σκοπούς της αξιολόγησης του προγράμματος.

- Θα ενημερώνεις καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου χορήγησης του επιδόματος για ενδεχόμενη διακοπή ή λήξη ισχύος του μισθωτηρίου.

- Θα ενημερώνεις την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ή του Κέντρου Κοινότητας διαμονής σου, για οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων επικοινωνίας.

- Θα συμπεριλάβω στην επόμενη δήλωση φορολογίας εισοδήματος όλες τις αλλαγές που αναφέρθηκαν κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης.

- O αριθμός ΙΒΑΝ που δηλώνεις στην αίτηση αντιστοιχεί σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείς σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα και στον οποίο είσαι κύριος/α δικαιούχος ή συνδικαιούχος.


Δες εδώ λεπτομερείς οδηγίες πως να κάνεις αίτηση για το στεγαστικό επίδομα.

 

 

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Ψάξε εδώ

Ψάξε σε όλο το ίντερνετ...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση

TRANSLATION