Στο ελληνικό ίντερνετ αν ψάξεις για δημιουργία δωρεάν βιογραφικού, θα βρεις πάρα πολλές ξένες ιστοσελίδες που διαφημίζουν ότι μπορούν να σε βοηθήσουν να φτιάξεις το βιογραφικό σου. Δυστυχώς, όμως, πολλά από αυτά τα αποτελέσματα στην αναζήτησή σου, είναι με αυτοματοποιημένες μεταφράσεις και μπορεί να περιέχουν λάθη!
Η μηχανική μετάφραση, γνωστή και ως αυτόματη μετάφραση, είναι η διαδικασία μετατροπής του περιεχομένου μιας σελίδας από μια γλώσσα σε μια άλλη με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Σε αντίθεση με την ανθρώπινη μετάφραση, η μηχανική μετάφραση δεν λαμβάνει υπόψη τα συμφραζόμενα ή τις το θεματικό αντικείμενο, γεγονός που συχνά οδηγεί σε ανακριβείς μεταφράσεις. Αυτοματοποιημένες μεταφράσεις χρησιμοποιούνται σε διάφορες ιστοσελίδες που σου προσφέρουν δωρεάν πρότυπα βιογραφικού σημειώματος στα ελληνικά. Στην πραγματικότητα η ποιότητα της αυτόματης μετάφρασης εξαρτάται από τα δεδομένα που έχει το αυτόματο σύστημα μετάφρασης: αν έχουν συλλεχθεί χωρίς τη δέουσα επιμέλεια και δεν είναι καλά, τότε ούτε και τα αποτελέσματα της αυτόματης μετάφρασης θα είναι καλά. Η ποιότητα της αυτόματης μετάφρασης βιογραφικών δεν είναι, συνεπώς, από μόνη της καλή ή κακή. Η αυτόματη μετάφραση συνιστά μια μακρά διαδικασία που απαιτεί πολύ κόπο, μεγάλη προσοχή, επιμονή και υπομονή για να γίνει όσο το δυνατόν σωστότερα.

Όμως, τα όποια λάθη στο βιογραφικό σου σημείωμα μπορεί να σου κοστίσουν... Αν δημιουργήσεις ένα βιογραφικό με συντακτικά και ορθογραφικά λάθη, μπορεί να φταίει αυτό και να μην σε επιλέξουν για συνέντευξη σε μια δουλειά. Λοιπόν, συμπεραίνεις ότι είναι καλύτερα να φτιάξεις το βιογραφικό σου από μια ελληνική ιστοσελίδα, με πρότυπο βιογραφικού που έχουν επιμεληθεί Έλληνες φιλόλογοι, αντί ενός αμερικάνικου ή ευρωπαϊκού προτύπου που έχει μεταφραστεί αυτόματα από την αγγλική γλώσσα στην ελληνική.

Δημιουργία Βιογραφικού


Το Click-me.gr είναι μια ελληνική ιστοσελίδα σου δίνει δωρεάν πρότυπα σε Microsoft Word online, έτοιμα αρχεία κειμένου που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη δημιουργία του δικού σου ελληνικού βιογραφικού. Με ένα παράδειγμα Βιογραφικού, μια έτοιμη φόρμα  σε Microsoft Word, μπορείς να γράψεις τα δικά σου στοιχεία και να δημιουργήσεις το δικό σου Βιογραφικό σημείωμα (CV / resume). 
Κάθε βιογραφικό που θα βρεις εδώ έχει συνταχθεί με βάση τους κανόνες γραμματικής και συντακτικού της ελληνικής γλώσσας και, αν μη τι άλλο, μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα είναι σωστό στη βάση του. Αν κι εσύ ακολουθήσεις τους σωστούς κανόνες όταν καταχωρήσεις μέσα στο αρχείο τα δικά σου στοιχεία, τότε το αποτέλεσμα θα είναι 100% σωστό και ευανάγνωστο.

Διάβασε μια σειρά από χρυσούς κανόνες για να γράψεις ένα σωστό βιογραφικό σημέιωμα!



Φόρμα για βιογραφικό στα ελληνικά




Φόρμα για βιογραφικό στα ελληνικά

Δες εδώ ένα βίντεο πως να επεξεργαστείς ένα πρότυπο σαν κι αυτό με τον υπολογιστή σου και να γράψεις μέσα τα δικά σου στοιχεία.


Δες εδώ κι άλλα δωρεάν βιογραφικά σημειώματα!


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!