Δες πώς να κάνεις μόνος σου τη δήλωση βάπτισης του παιδιού σου



Η διαδικασία της δήλωσης βάπτισης είναι προαιρετική. Το όνομα του παιδιού καθορίζεται αποκλειστικά με τη διαδικασία της Ονοματοδοσίας και καλύτερα να κάνεις πρώτα την Ονοματοδοσία, που είναι ξεχωριστή διαδικασία.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ:
Τη δήλωση Βάπτισης μπορεί να κάνει ο ένας από τους δύο γονείς / κηδεμόνες (πατέρας ή μητέρα), ο ένας από τους αναδόχους (νονούς) ή όποιος έχει μέχρι τρίτου βαθμού συγγένεια με το παιδί.
Αν είσαι ο νονός/νονά, ή συγγενής τρίτου βαθμού θα πρέπει να γνωρίζεις τα στοιχεία της Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης (αριθμό, τόμο, έτος) και την ημερομηνία γέννησης του παιδιού.
θα πρέπει πρώτα εγγραφείς στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσειςς τον αριθμό του κινητού σου τηλεφώνου, για να μπορέσεις να ολοκληρώσεις επιτυχώς τη διαδικασία.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
Μόνο το έγγραφο που επιβεβαιώνει το θρήσκευμα του παιδιού, δηλαδή το χαρτί που σου έδωσε ο παπάς όταν τέλεσε το μυστήριο στην εκκλησία.
Πώς κάνω δήλωση βάπτισης online

Οδηγίες για τη δήλωση Βάπτισης και το Θρήσκευμα

Κλικ εδώ για να ξεκινήσεις με τη δήλωση Βάπτισης!

Θα χρειαστείς τα στοιχεία πρόσβασης στο site taxisnet της εφορίας.
Για να συνδεθείς πρέπει να έχεις τα στοιχεία σύνδεσης στην ιστοσελίδα της εφορίας taxisnet, αυτά που μπαίνεις και για να κάνεις φορολογική δήλωση. Αν δεν τα έχεις, ρώτα το λογιστή σου να σου δώσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password).
Αν δεν τα έχει ούτε ο λογιστής σου, θυμήσου ποιος σε βοήθησε να κάνεις την φορολογική σου δήλωση, αυτός θα τα έχει! Αν ομως δεν έχεις βγάλει ποτέ κωδικούς για να συνδεθείς στο myaade/taxisnet, τότε μάλλον είσαι ...πρωτάρης και πρέπει να αποκτήσεις τους προσωπικούς σου κωδικούς.
Δες εδώ πώς να κάνεις εγγραφή στο gov.gr με κλειδάριθμο για να μπορείς να κάνεις αιτήσεις σε πολλές υπηρεσίες μέσω ίντερνετ.
- Κλικ στο μπλε κουμπί στην κάτω μεριά, "Είσοδος στην υπηρεσία".

- Στην επόμενη οθόνη, λέει "Απαιτείται ταυτοποίηση. Για να προχωρήσετε, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε." Πάτα το πράσινο κουμπί "Σύνδεση".

- Στην επόμενη οθόνη, βάλε τα στοιχεία σύνδεσης στο gov.gr και ξαναπάτα το κουμπί "Σύνδεση".

- Έπειτα, βλέπεις το μήνυμα "Αυθεντικοποίηση Χρήστη: Σας ενηµερώνουµε ότι για το σκοπό της ηλεκτρονικής ταυτοποίησής σας, η εφαρµογή "Εφαρμογές Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης" θα αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου (ΑΦΜ, Όνοµα, Επώνυµο, Πατρώνυµο, Μητρώνυµο, Έτος Γέννησης) που παρέχονται από το φορολογικό µητρώο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ που διαχειρίζεται η Α.Α.∆.Ε". Πάτα "Αποστολή".

- Στο επόμενο βήμα, σου γράφει "Επιβεβαιώστε ότι τα παρακάτω στοιχεία, με τα οποία έχετε συνδεθεί, είναι σωστά.".
Αν είναι όλα οκ, πάτα το κουμπί "Συνέχεια", αλλιώς βγες από τον λάθος λογαριασμό και συνδέσου στον σωστό.

- Έπειτα, θα δεις: Παρακαλώ δηλώστε την ιδιότητά σας: Γονέας ή Κηδεμόνας ή Άλλο. Επίλεξε τι είσαι και πάτα "Συνέχεια".

- Στην επόμενη οθόνη, θα δεις τα παρακάτω:
Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία:
Επιλέγεις - Είμαι ο πατέρας - Είμαι η μητέρα

Προσωπικά στοιχεία
Α.Φ.Μ. (προσυμπληρωμένο)
Όνομα (προσυμπληρωμένο)
Επώνυμο (προσυμπληρωμένο)
Όνομα Πατρός (προσυμπληρωμένο)
Όνομα Μητρός (προσυμπληρωμένο)
Ημερομηνία Γέννησης (προσυμπληρωμένο)

Στοιχεία παιδιού
Επώνυμο (Πρέπει να το συμπληρώσεις)
Ημερομηνία Γέννησης: Ημέρα Μήνας Έτος (Πρέπει να το συμπληρώσεις)
Επώνυμο δεύτερου γονέα/κηδεμόνα
(Σε περίπτωση που μόνο εσύ ασκείς τη γονική μέριμνα, αφήστε το κενό)

Έπειτα, πάτα "Συνέχεια".


Στην επόμενη οθόνη, αφού ελέγξεις τα στοιχεία, μπορείς να επισυνάψεις σε pdf τη δήλωση βάπτισης και να πατήσεις αποστολή.

Αν σου βγάλει το σφάλμα "Δεν βρέθηκε ληξιαρχική πράξη γέννησης με αυτά τα στοιχεία", παρόλο που όλα σου φαίνονται σωστά, πήγαινε καλύτερα από κοντά στο Ληξιαρχείο να κάνεις τη δήλωση Βάπτισης.

 

Πότε θα φανεί η Βάπτιση και το Θρήσκευμα στη Ληξιαρχική πράξη;

Η διαδικασία δήλωσης της βάπτισης θα ολοκληρωθεί μετα την εξέταση της από το Ληξιαρχείο γέννησης του παιδιού. Θα σου στείλουν αργότερα στη Θυρίδα σου το απόσπασμα της Ληξιαρχικής Πράξης γέννησης του παιδιού. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης στη Θυρίδα θα δεις τον λόγο που δεν έγινε δεκτή η αίτηση. Εάν θέλεις πλήρη Ληξιαρχική πράξη γέννησης, όπου αναγράφεται το θρήσκευμα του παιδιού σου, κλείσε ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθείς από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) εξ'αποστάσεως ή κλείσε ραντεβού στο ΚΕΠ της περιοχής σου.



© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!